Здравейте,
Въпросът ми е следния:
Собственик съм на къща на центъра на гр. Етрополе площад 9-ти Септември, до която има съседната къща – паметник на културата. Искам да направя ремонт на покрива вкл. смяна на греди и цигли, но общината не ми разрешава, като обосновка ми изисква първо разрешение от Министерство на Културата. Покрива къщата е самостоятелен /не е долепен до съседната къща - паметник на културата/.
Трябва ли ми разрешение от Министерсво на Културата, за да извърша ремонта на покрива си?
Къде и какви документи трябва да представя?
- Дата и час: 24 Ное 2024, 16:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ремонт в близост до паметник на културата
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ремонт в близост до паметник на културата
Не се изисква разрешение за подмяна на покривни материали.
За всеки случай, намерете си адвокат, в Етрополе има добри.
За всеки случай, намерете си адвокат, в Етрополе има добри.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Г-н Григоров - защо четем само алинея 1 на чл. 151? А втората алинея - тя с по-дребен шрифт ли е написана?
Вярно е, че не се изисква разрешение, по принцип, но съгласуването е съвсем друга бира.
Вярно е, че не се изисква разрешение, по принцип, но съгласуването е съвсем друга бира.
-
vdggbg - Активен потребител
Мислиш, че е в охранителната зона?
Най-добре би било, адвокат да отгатне, дали е в охранителната зона, и, ако случайно е, какво всъщност дири къщата на питащата в тази охранителна зона
Най-добре би било, адвокат да отгатне, дали е в охранителната зона, и, ако случайно е, какво всъщност дири къщата на питащата в тази охранителна зона
ЗУТ чл.151 ... (2) (Нова - ДВ, бр. 61 от 2007 г., в сила от 27.07.2007 г., изм. - ДВ, бр. 19 от 2009 г., в сила от 10.04.2009 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2011 г.) За недвижими културни ценности в техните граници и охранителни зони дейностите по ал. 1 се изпълняват след съгласуване по реда на Закона за културното наследство с изключение на теренната консервация.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Културното наследство и свързаните с него нормативни актове ги следя "през пръсти". Имам си изпитан в боя "отворкьо" (не знам как тази дума се изписва в женски род-може би "отворкя") по въпроса.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
julyanvonemona написа:...(не знам как тази дума се изписва в женски род-може би "отворкя") ...
Отверка
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
emilgrigorov написа:Отверка
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация