начало

Все така няма кандидати за председател на ВАС Все така няма кандидати за председател на ВАС

възстановен на работа при незаконно уволнение

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

възстановен на работа при незаконно уволнение

Мнениеот klamera » 24 Окт 2015, 00:54

Здравейте!
Първо да кажа,че спечелих дело за незаконно уволнение.Получих обезщетение в размер на 6 брутни заплати.Бях възстановен на работа.
Дотук добре.
Преди 1 ден се обадих по телефона на работодателя си за да изявя желание и да попитам кога е удобно да отида и да заема отново работното си място.Последваха заплахи от негова страна.Цитирам:
-Аз ще ти правя въртели на работата защото нямам желание да работя с теб.Законът казва,че ще се върнеш,но аз не искам.После последваха обиди от рода на търтей,мързел,боклук,идиот,наглец,мърлъо.Аз не те харесвам,казвал съм ти го когато те съкратих.Това беше казано по телефона пред родителите ми и приятел.Бе ми казано от него,че ако искам мога да го записвам и да го съдя-но знам че записа не се приема в съда.
Преди това работех като регионален мениджър с служебна кола,телефон и лаптоп.Беше ми казано,че няма да получа тези неща и сега ще обикалям пеша и с градски транспорт и ще ми плаща билетите.

Какъв съвет ще ми дадете? Родителите ми са пенсионери,майка ми е инвалид и съжалявам ,че водих разговора пред нея.Жената плака цяла вечер,а след това разбрах,че не е спала.Съд за обида???
Инспекция по труда-заради това,че другите работещи ще са с автомобил , а аз не.
Никаква идея...Ще се радвам и ще съм благодарен на всякакъв съвет.
klamera
Нов потребител

Re: възстановен на работа при незаконно уволнение

Мнениеот xaoc1973 » 24 Окт 2015, 13:05

Нищо не можеш да направиш относно разговора.
Имаш 14 дена срок да заемеш мястото си след получаване на съобщението за възстановяване, респ. - след влизане на съдебното решение в сила. Иначе гориш.
В този 14-дневен срок подаваш писмено (или с двама свидетеля - устно) заявление за допускане до работа.
При отказ ВЕДНАГА подаваш жалба в Прокуратурата за престъпление по НК за недопускане (неизпълнение на влязло в сила съдебно решение). След месец подаваш в Съда жалба за вредите.

ПО ДЕЛОТО НЯМАШ ЛИ СИ АДВОКАТ, ЧЕ ПИТАШ?
KAPITALISMUS MACHT FREI!
xaoc1973
Потребител

Re: възстановен на работа при незаконно уволнение

Мнениеот sunrise » 24 Окт 2015, 20:46

И каква жалба точно за вредите и за кои вреди?
При недопускане на работа му се дължи обезщетение за недопускането.
sunrise
Активен потребител

Назад към Трудово право