В процес съм на закупуване на жилище.
Оказва се обаче, че в апартамента няма обособен килер, няма тавани в сградата, а мазето ми се предлага да закупя като опция, тоест отделно от цената на апартамента - по желание.
Въпросът ми е това законно ли е? На практика съм принуден да закупя мазето, а Законът, доколкото проучих, гласи:
"Чл.40. (1) Всяко жилище трябва да има самостоятелен вход, най-малко едно жилищно помещение, кухня или кухненски бокс и баня-тоалетна, както и складово помещение, което може да бъде в жилището или извън него. Допустимо е помещенията да бъдат пространствено свързани с изключение на тоалетни и бани-тоалетни. "
Моля за съвет!
- Дата и час: 24 Ное 2024, 15:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Жилище без мазе/таван/килер?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Жилище без мазе/таван/килер?
Жилище за което не са изпълнени изискванията по чл.40 Наредба №7 ПНУОВТУЗ не жилище. Изключение правят смо онези които са строени от преди ЗПИНМ и подзаконовите актове по приложението му.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Добре, но при това положение как да постъпя?
Имам предварителен договор за жилището.
Видях една подобна тема, в която банката е направила проблем, но при мен това го няма... В смисъл жилището е с кредит, но банката нищо не е казала по този въпрос.
Имам предварителен договор за жилището.
Видях една подобна тема, в която банката е направила проблем, но при мен това го няма... В смисъл жилището е с кредит, но банката нищо не е казала по този въпрос.
- kaizen
- Нов потребител
Допустимо е помещенията да бъдат пространствено свързани с изключение на тоалетни и бани-тоалетни. Въпрос на обзавеждане е, да си обособите складова площ
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Сделката си е сделка и Вие ще придобиете това което сте закупили, независимо дали жилището отговаря на изискванията на закона по времето на изграждането му. Така че сте свободен да решите какво да направите!kaizen написа:Добре, но при това положение как да постъпя?
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|