начало

Продължава да няма кандидати за председател на ВАС Продължава да няма кандидати за председател на ВАС

Правилно ли не увеличиха заплатата ми на държавен служител?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Правилно ли не увеличиха заплатата ми на държавен служител?

Мнениеот leche » 03 Мар 2016, 18:25

Здравейте, не получих увеличение на заплатата си както останалите си колеги през март 2016г. Държавен служител съм и спечелих конкурентен подбор за по-висока длъжност- "Гл. инспектор" от 20.07.2015г.
Годишната ми оценка е : "изпълнението надвишава изискванията за длъжността", но съм оценен като
"Ст. инспектор" поради това ,че по-дълго съм бил на тази длъжност/става дума за 20дни/
Изумен съм , че не получих НИКАКВО увеличение въпреки високата оценка ,поради това ,/вероятно/ че нямам годишна оценка на новата длъжност! Не може да бъде справедливо това, камо-ли мотивиращо -излиза че съм "наказан" за това че през втората половина на годината съм спечелил подбор?!?
/дори служителите с наказание получиха увеличение!/.
Не следва ли да получа увеличение със съответния за оценката процент поне на старата заплата?
Няма и никакъв документ за обжалване...?
Моля коментирайте ,това засяга хиляди държавни служители! Благодаря
Петров
leche
Нов потребител

Re: Правилно ли не увеличиха заплатата ми на държавен служит

Мнениеот sterster » 03 Мар 2016, 20:07

АДАШ -питай шефа
sterster
Потребител

Re: Правилно ли не увеличиха заплатата ми на държавен служит

Мнениеот doc03 » 05 Мар 2016, 11:28

sterster написа:АДАШ -питай шефа

... е ....
Нали е "главен инспектор"? :roll:
Срамно е да пита шефа за елементарни работи.

"Адаш", :) :wink: , нещата са такива. Поставял съм по-ниска оценка, включително и съм оставял служител без оценка, дори и за недостиг от три дни, независимо, че за по-малкото отработени дни и непълния период, е свършил повече работа, отколкото някои от присъствалите за целия период. Дори накарах служителя да възрази, стигна се и доста "нагоре" - и нищо. Парадоксът е, че служителят имаше две награди за периода!
Нещата са стриктни, понякога, за съжаление. И ако "шефа" прояви субективизъм, и ти повиши ... каквото там, някой ще се усети, или просто ей така от злоба ще го "топне" и ще го изядат.
(Виж чл.7, ал.1, пр.1 от Наредба за условията и реда за оценяване изпълнението на служителите в държавната администрация).

Виж, за това с наказаните да получават повишение - не съм съгласен. Освен ако наказанията са били за неща, извън критериите за оценка.

Но!
Следва да има протокол за оценяването, с който да си запознат, да подпишеш, и имаш право на възражение.

Прочети си нещата!
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Назад към Трудово право