- Дата и час: 24 Ное 2024, 13:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
'стряхата на съседите ми е в имота ни
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
'стряхата на съседите ми е в имота ни
Съсобственик съм на сграда, която е в режим на сключено застрояване със сграда в съседен имот. Сградите са били собственост на общия ни наследодател. След обособяване на две УПИ с план за регулация извършихме съдебна делба. За двата имота е процедиран едновременно общ ПУП - РУП и ПЗ. Предвидено и двете сгради да се надстроят до допуснатото "средно застрояване". Възложихме изработването на инвестиционен проект, който беше одобрен и получихме Разрешение за строителство. Собствениците на съседната сграда са в процес на проектиране и очевидно не бързат. Междувременно ние достигнахме до кота + 5.85 м и спираме изпълнението на строителството по общия калкан, тъй като стряхата на съседната сграда навлиза с 50 см в имота ни и не е възможно изпълнението на вертикалните конструктивни елементи, ако стряхата не бъде отстранена.Собствениците на съседната сграда, не желаят да я отстранят доброволно, нито дават съгласието си ние да направим това. След това пространно обяснение питам, стряхата в чии имот е и имам ли правно основание да я отстраним без да се счете, че нарушаваме чужда собственост. Не получих ясен отговор от никой от юристите, с които се консултирах. Моля, ака някой има аргументи в едната или другата посока да ги сподели.
- netie
- Нов потребител
Re: 'стряхата на съседите ми е в имота ни
netie написа:Съсобственик съм на сграда, която е в режим на сключено застрояване със сграда в съседен имот. Сградите са били собственост на общия ни наследодател. След обособяване на две УПИ с план за регулация извършихме съдебна делба. За двата имота е процедиран едновременно общ ПУП - РУП и ПЗ. Предвидено и двете сгради да се надстроят до допуснатото "средно застрояване". Възложихме изработването на инвестиционен проект, който беше одобрен и получихме Разрешение за строителство. Собствениците на съседната сграда са в процес на проектиране и очевидно не бързат. Междувременно ние достигнахме до кота + 5.85 м и спираме изпълнението на строителството по общия калкан, тъй като стряхата на съседната сграда навлиза с 50 см в имота ни и не е възможно изпълнението на вертикалните конструктивни елементи, ако стряхата не бъде отстранена.Собствениците на съседната сграда, не желаят да я отстранят доброволно, нито дават съгласието си ние да направим това. След това пространно обяснение питам, стряхата в чии имот е и имам ли правно основание да я отстраним без да се счете, че нарушаваме чужда собственост. Не получих ясен отговор от никой от юристите, с които се консултирах. Моля, ака някой има аргументи в едната или другата посока да ги сподели.
Трябва да водите съдебен иск (негаторен), за да се постанови премахването на стряхата. Няма работа същата в имота Ви.
-
teogeo - Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|