Имам следните въпроси:
Купих къща и реших да си направя място за паркиране на коли.
Забелязах,че оградата е леко изкривена отпреди когато е правена.Видях и старото колче от едно време когато е слагано и реших,че до там ми е е границата с другия имот.Като влезна в сайта "cadastre.bg" и от там взимам данни излиза,че едната граница ми е малко по-голяма(с 70 см) - като я меря аз с ролетка.
-Проблема е че,вече циментирах малко в основи - почвам подпорна стена (явява се ограда) - влиза малко в съседния имот по мой изчисления.
Не знам към кой да се обърна за да направи необходимото и да каже със сигурност до къде ми е имота точно.
- Дата и час: 24 Ное 2024, 12:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос за ограда - навлизане в съседен имот може би
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Въпрос за ограда - навлизане в съседен имот може би
Трябва геодезист да измери. Аз купих място и ми измериха парцела. Оказа се, че съседа ми е влезнал в моя двор. Сега го издирвам, за да му кажа, защото искам нова ограда
- mega_licht
- Нов потребител
Re: Въпрос за ограда - навлизане в съседен имот може би
subaru написа:Имам следните въпроси:
Купих къща и реших да си направя място за паркиране на коли.
Забелязах,че оградата е леко изкривена отпреди когато е правена.Видях и старото колче от едно време когато е слагано и реших,че до там ми е е границата с другия имот.Като влезна в сайта "cadastre.bg" и от там взимам данни излиза,че едната граница ми е малко по-голяма(с 70 см) - като я меря аз с ролетка.
-Проблема е че,вече циментирах малко в основи - почвам подпорна стена (явява се ограда) - влиза малко в съседния имот по мой изчисления.
Не знам към кой да се обърна за да направи необходимото и да каже със сигурност до къде ми е имота точно.
Самоделките винаги излизат скъпо. Спрете дейността по изграждане на оградата.
Подайте заявление в общината за издаване на Разрешение за строеж на това съоръжение - подпорна стена.
И в зависимост от отговора, действайте съвместно с адвокат - той знае стъпките, които следват занапред.
-
Melly - Старши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|