начало

След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри

Покупка на земя и продажбата и в следваща сделка в същия ден

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Покупка на земя и продажбата и в следваща сделка в същия ден

Мнениеот Erland » 28 Сеп 2017, 20:53

Здравейте,

Предстои ми покупка на апартамент с прилежащи идеални части, като към момента собственика на имота още не е собственик на идеалните части към него.
Нещата трябва да се случат в следната последователност:
1. Собственика на имота (лицето Х) придобиваидеалните части от фирмата строител при нотариус в 12 часа на обяд
2. Аз купувам имота с прилежащите идеални части от лицето Х ( като идеалните части са придобити час по рано ) при същия нотариус в 13 часа ( буквално следващата сделка ).

Притеснението ми естествено се крие в придобиването на идеалните части. Възможно ли е собственика на имота да ги придобие ( чрез "прехвърляне на идеални части от имота в изпълнение на задължение" ) и час по късно вече да ги продаде, преди да се е осъществило вписването.

Въпроса е спешен , тъй като сделката е насрочена на утре, готов съм да заплатя за консултацията.

Поздрави.
Erland
Нов потребител

Re: Покупка на земя и продажбата и в следваща сделка в същия

Мнениеот barakuda » 28 Сеп 2017, 21:24

Може и 15 секунди след придобиването да ги продаде. Законово няма проблем в тази сделка, интересно ми е как Продавачът ще има данъчна оценка за земята на негово име, ама това си е грижа на нотариуса .... , той ще си вписва нотариалния акт :)
barakuda
Потребител

Мнениеот Erland » 28 Сеп 2017, 22:03

Благодаря изключително много за разяснението. Въпроса за данъчната оценка ще го поставя в ( а даже и преди ) момента на сделката и ще изискам обяснение от нотариуса.
Erland
Нов потребител

Мнениеот barakuda » 29 Сеп 2017, 20:54

Свършихте ли работата?
barakuda
Потребител

Мнениеот Erland » 10 Окт 2017, 18:13

Да, всичко приключи успешно . Опасенията ми са били неоснователни.
Благодаря!
Erland
Нов потребител

Назад към Покупко-продажба