начало

Нагласите на студентите по „Право“ за наказването на престъпления Нагласите на студентите по „Право“ за наказването на престъпления

Опис на имущество при наследство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Опис на имущество при наследство

Мнениеот dream1984 » 06 Окт 2017, 18:07

Имам едно питане.
Имам наследство, къща която е окупирана от друг наследник. Знам че мога по всяко време да вляза в къщата по законовия ред, но ми се иска преди да го направя да направя опис на цялото имущество за да не стане така после да отида в къщата и в нея да няма нищо останало или пък да се твърди, че всичко е купено след смъртта на баща ми.
Можете ли да ме посъветвате каква е процедурата. С адвокат ли отивам, с нотариус ли и как точно стават нещата.

Благодаря предварително.
dream1984
Младши потребител

Re: Опис на имущество при наследство

Мнениеот dream1984 » 04 Фев 2018, 07:42

Някой?
dream1984
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 05 Фев 2018, 01:05

Назначава се Държавен съдебен изпълнител.

Молбата е до Районния съд. Той определя Държавен изпълнител. Отива се с него на място и се прави опис на вещите - като това е всъщност процедурата.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот dream1984 » 05 Фев 2018, 11:16

Благодаря много за информацията. А молбата има ли образец или е свободен текст и се описва ситуацията или как?
dream1984
Младши потребител

Назад към Семейни казуси