начало

Европрокуратурата прати на съд измамници, източили 130 000 лева от фонда за помощ на безработни Европрокуратурата прати на съд измамници, източили 130 000 лева от фонда за помощ на безработни

казус с неизплащане на командировъчни

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

казус с неизплащане на командировъчни

Мнениеот emy_darth » 05 Фев 2018, 15:06

Здравейте, търся отговор по следния казус. Може ли работникът да си търси правата, ако работодателят не му изплаща командировъчни, говорим за пътувания в чужбина? Ако може как се доказва това? Може ли да се търсят тези командировъчни за задни дати и докога, ако има някаква давност?
Изобщо ако на работника му се отказва изплащане на командировъчни как да процедира той, за да се защити правно?
С държавните служби имам опит, не работят!
Благодаря ви!
emy_darth
Нов потребител

Re: казус с неизплащане на командировъчни

Мнениеот svettoslav » 06 Фев 2018, 02:17

Инспекцията по труда и Районния съд.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот emy_darth » 06 Фев 2018, 10:30

Имам ли основание и възможност съдебно да постигна нещо? Това искам да разбера.
Инспекцията по труда нищо не прави!!!! Вече имам опит с нея, вдигат ръце, не могат да накарат работодател да плати дължимото възнаграждение, само могат да го накарат да плати осигуровките. А за командировъчни не ми се мисли.
emy_darth
Нов потребител

Мнениеот svettoslav » 08 Фев 2018, 00:26

Съдебно е единственият начин.
Дали имате шанс зависи от документите. Как е оформено.
Щом сте по документи в командировка- дължи се.
Част от работодателите не плащат, то е ясно. Някои от тях не го водят изобщо като командировка. Иди се оправяй после.
Ако е такъв случая, хубаво е първо Инспекцията. За да се установи, че има командироване. Да може да ползувате резултата от проверката евентуално.

За заплащането - така е. Не могат да ги задължат, но им съставят после актове, ако не спазят указанията на ИТ.
Имат интерес да плащат.Пък ако не искат, в съда вече .
На това би значело раздяла с работодателя, няма начин.
svettoslav
Активен потребител

Назад към Трудово право