Уважаеми колеги, казуса е следния!
След развод, родителските права са присъдени на майката. Тя напуска града, в който са живели с бившия си съпруг и оставя детето при майка си /бабата на детето/ и заживява в отделно от детето и в друг град. В момента тя има приятел, с който живее и твърди, че ще взими детето след като той "свикнел с мисълта за него". Оставям без коментар моралните устои на майката и нейното поведение. Какво може да предприеме бащата? Може ли да води дело за присъждане на родителските права? Моля Ви пишете ми за всички идеи и възможности, които ви хрумнат.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 19:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
СПЕШНА ПОМОЩ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: СПЕШНА ПОМОЩ
Може, но малко трудно ще ви ги присъдят. По нашето право, има само две хипотези, при които могат да се отнемат родителските права от майката. Едната е да се изкара майката морално пропаднала, което на практика е труднодоказуемо пред съда. Другата е да се изкара майката недееспособна; това е по-лесно доказуемо, но в случая не се касае за това. Съветвам ви да се споразумеете с майката по-често да имате свиждане с детето. В края на краищата, каквито и да са ви отношенията с майката, вие сте баща на детето, а тя - негова майка. Концентрирайте се върху отношенията с детето ви.
- bgjurist
- Потребител
Аз лично мисля, че един такъв иск ще успее, но е необходима добра предварителна подготовка, защото целта ще бъде да се докаже практически отказ от упражняване на родителски права от страна на майката. Но трябва сериозно да се поработи по доказателствения материал за възможностите на бащата да отгледа детето.
- hebigatsu
- Активен потребител
Saglasen sam s hebigatsu 4e iska ima shahsove da uspe.
Sashtevremenno mislia, 4e e po nalogitelno da se nablgne na neupragniavaneto na roditelskite pava ot strana na maikata.
Sashtevremenno mislia, 4e e po nalogitelno da se nablgne na neupragniavaneto na roditelskite pava ot strana na maikata.
- kolega
Аз не съм казал, че няма да успее такъв иск. В подкрепа на твърденията прилагам (и моля съдът да приеме) изказването на hebigatsu, че е необходима много добра подготовка, което на практика означава известни трудности...
- bgjurist
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|