- Дата и час: 25 Ное 2024, 21:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
roditelski prava pri semeino sujitelstvo
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
roditelski prava pri semeino sujitelstvo
S moq priqtel jiveem 5 godini na semeini na4ala i imame 3 godishen sin. Gledahme go v Sofiq do navyrshvane na 1.5 godini, sled koeto svekurva mi se pensionira i go vze da go gleda za da si namerim rabota i dvamata. Az raboteh bez trudov dogovor, toi ne si nameri nikakva rabota, jiveehme na moqta zaplata, koqto za nishto ne stiga. Imame mnogo zaemi, s vrushtaneto na koito se angajiram samo az. Problema doide po-kusno kato re6ihme da otidem da jiveem v negoviq roden grad pri maika mu. Tq zapo4na neprekusnato da suzdava konflikti i da see razdori mejdu nas. Nie namahme rabota i jiveehme na neinata pensiq i na zaplatata na brat mu, tova za men be6e unizitelno, da nqmam edin lev da izlqza na vyn./ toi e rodom ot maluk grad/. Az predlojih da otidem pri maika mi /jiveem v golqm grad na brega na moreto i e pulno sus sezonna rabota/ a po kysno da si namerim ne6to po specialnosta. Toi e ikonomist. Ityi kato toi mi otkaza i me prebi otkazah da se vurna v negoviq dom. Sega prodava dini na pazara i e vzel deteto pri nego na dinite i to kato znae 4e az otkazah predlojenata mi rabota za da si gledam deteto. Spqt pri tehmi poznati i ne mi dava da go vidq. Deloto za roditelski prava e nasro4eno oktomvri mesec i az do togava ne moga da si vidq deteto. Svekurva mi go nastroiva sre6tu men kazva mu 4e az sum luda i 6tqla da me razkusa. Ne otivam tam/na dinite/ za da ne travmiram deteto, to kato me viti i iska da doide pri men a toi ne go puska. Pri konsultaciq s advokat mi kazaha 4e ne moga da mu go otnema po zakonen put da sum hvanela dvama qki muje i da sum otidela da go vzema. Az takiva ne poznavam a i nqmam pari da si platq. Predlojiha mi rabota kato servitiorka, no spored moq priqtel tova e kurvenska rabota, a az trqbva da rabotq ne6to za da ima s kakvo da se izdurjam. Sega si stoq v ku6ti bez deteto i ne znam kakvo da predpriema. Vupreki vsi4ko v imeto na deteto sym sklonna da se syberem. Kogato sme bili sami sme nqmali raznoglasiq i e bil mnogo dobur ba6ta. Ne moje da osyznae 4e deteto ima nujda ot maika i tatko, a ne ot baba i tatko. Otkazva da govori s men. Molq pomognete. Na men mi predstoe6e tazi godina da zavur6a no mi sprqha administrativnoto obslujvane zaredi neplaten naem. Postavq me v bezishodno polojenie.
- emigeorgieva
- Младши потребител
Re: i za Kukla
Opitahte li da poiskate privremenni merki za svijdane s deteto dokato trae deloto za rod.prava? Ne sym sigurna dokolko e vyzmojno v tazi situaciya, no pone se konsultirajte. I nepremenno se svyrjete a Agenciyata za zashtita pravata na deteto v Sofia. Te mogat pone da se opitat da vi pomognat.
Kukla, ti ne mojesh li da dadesh nyakakvi koordinati? Situaciyata e ujasna. Jemata nyama golemi shansove.
A tova za yakite myje ... nyamam dumi! Dotam ni e pravosydieto, che zashtitnicite ni syvetvat da se prebivame.
Tryabva da izdyrjite! Neprekysnato tyrsete nachini po-byrzo da osigurite dostup do deteto si. Kolkoto poveche go zadyrja bashata pri sebe si, tolkova shnasovete vi namalyavat! Pred svideteli tyrsete nachini da se svyrjete s deteto: po telefona, ditektno, s kartichki po poshtata. I pomnete, che bashtata nyama nikakvo pravno osnovanie DA VI ZABRANYAVA DA SE VIJDATE S DETETO. Ako toj prodyljava da vi zabranyava i prechi, to tova vie shte go dokajete sys svideteli v syda i tova namalyava shansovete mu za popechitelstvo.
Predstoi vi golyama bitka. Uspeh!
Pishete za vyzniknali problemi.
Kukla, ti ne mojesh li da dadesh nyakakvi koordinati? Situaciyata e ujasna. Jemata nyama golemi shansove.
A tova za yakite myje ... nyamam dumi! Dotam ni e pravosydieto, che zashtitnicite ni syvetvat da se prebivame.
Tryabva da izdyrjite! Neprekysnato tyrsete nachini po-byrzo da osigurite dostup do deteto si. Kolkoto poveche go zadyrja bashata pri sebe si, tolkova shnasovete vi namalyavat! Pred svideteli tyrsete nachini da se svyrjete s deteto: po telefona, ditektno, s kartichki po poshtata. I pomnete, che bashtata nyama nikakvo pravno osnovanie DA VI ZABRANYAVA DA SE VIJDATE S DETETO. Ako toj prodyljava da vi zabranyava i prechi, to tova vie shte go dokajete sys svideteli v syda i tova namalyava shansovete mu za popechitelstvo.
Predstoi vi golyama bitka. Uspeh!
Pishete za vyzniknali problemi.
- Seriozna
opitah se da se razbera s nego no toi otkazva. zavel go e pri baba mu koqto e na 80 godini i ne moje da go gleda a az nqmam pari za da go vzema. ot prokuraturata mi kazaha 4e tova e grajdanski spor i ne vzimat otno6enie....
- emigeorgieva
- Младши потребител
Kajete mi zashto ne otidete i ne so go vzemete? Vyrvete s vasha priyatelka/priyatel. Toj nyama zakonno pravo da go zadyrja.
- Seriozna
Трогна ме тази история. За съжаление в подобна ситуация са много родители. Предстои Ви тежка съдебна битка. Това в случай, че не решите проблема между вас без намесата на съда. Сериозна дава много добри съвети. Аз бих добавил - започнете работа. Това е необходимо, защото съдът ще преценява на практика при кого от двамата да живее детето. А постоянните доходи са нещо важно, което съдът ще отчете. Не правете опити да вземете детето по силов начин, това впоследстие може да ви "изиграе" лоша шега в съда. А няма гаранция, че приятелят Ви няма да постъпи по същият начин и да си върне силово детето. Така ще се завъртите в порочен кръг. До делото по всякакъв начин поддържайте връзка с детето. С писма или картички с обратни разписки. После обратните разписки ще ви послужат като доказателство в съда. Изпратете пари на детето по пощата. Дори и парите да са малко. Пазете разписките. Намерете си жилище.
Нека съдът се убеди, че имате условия за отглеждане на детето. Информирайте социалната служба. Към всяка има отдел за закрила на детето. И последно - горе главата! В 90 % от случайте с толкова малки деца съдът ги "присъжда" на майката.
Нека съдът се убеди, че имате условия за отглеждане на детето. Информирайте социалната служба. Към всяка има отдел за закрила на детето. И последно - горе главата! В 90 % от случайте с толкова малки деца съдът ги "присъжда" на майката.
- alex1000
Re:
Syglasna sym che silovoviya nachin da se vzeme deteto ne e za preporychvane osobeno kogato v centyra na problemite e edno dete. No moje li majkata da stoi bezuchastna kogato malkoto dete e "povereno" na edna 80-godishna jena. Spored poslednite izmeneniya na Zakona za zakrila na deteto v podobni sluchai moje da se pribegne s pomoshta na prokuratura i socialnata slujba za nastanyavane na deteto vyv vremenno semejstvo. Syglasete se, che dyrjavata i obshtestvoto nehayat za tezi sluchai. Narichat gi "bitovi problemi"! A edno dete ima nujda ot spokoistvie i sigurnost!
- Seriozna
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|