начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Развод по вина на Съпруга?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Развод по вина на Съпруга?

Мнениеот Петър » 10 Авг 2003, 09:51

Преди 15 дни жена ми се изнесе от дома ни и след това получих това:
http://www.problem03.hit.bg

И малко предистория от мен:
Винаги съм се стремил да решавам проблемите още в самото начало. Просто Problem03 излезе от границите на разумната семейна дискусия.
Не искам да се оправдавам, не му е мястото тук.

Аборта беше в следствие на пренапрежение и стрес във работата й. Така мисля поне аз. Когато жена ти каже, че е бременна трябва да си абсолютен идиот за да предизвикаш спонтанен аборт/ когато забременя тя си смени работата и стана търговски директор на сравнително голяма фирма със сериозни проблеми, предишната и работа беше във фирма която беше в ликвидация/. Аборта стана във вторият месец от бременноста.

За частта след 2002 г.
Според мен "ОГРОМНА" помощ и "указаха" нейните приятели. Винаги съм държал на правото на "личен живот"
/Двама не женени мъже на 30-40г. който не са имали дори кратки връзки. Познавам ги от '90 г. Пишеха се "семейни" приятели, единият даже ми беше кум. Абсолютните "Специалисти" са по всичко". Бизнес, Финансии, Култура, Произведения на изкуството, Медицина, Реклама, Философия, Мистика, Психология, Семейство, Възпитания на деца и т.н. Хора с особенно мнение за себе си. Ако не си с тях, значи си против тях. /

Тя започна да копира тяхното поведение и мнение за всичко. Секс, Храна , Облекло, Поведение, Държание. Тя се виждаше с тях повече от колкото с мен. Последната половин отпуска отказа да бъде с мен и им беше на гости. Те живеят в друг град.
Това за стаите и бюджета беше нейна инициатива.

През януари тази година говорих с нейните родители. Глас в пустиня.
На 3 юли говорих с "приятелите" и им казах, че повече не искам да търсят жена ми.
Отговор: Problem03...
Петър

Re: Развод по вина на Съпруга?

Мнениеот a » 25 Авг 2003, 17:00

civilizovan, buz i ne tolkova skup na4in za razre6avane na tozi problem e postiganeto na vzaimno suglasie za prekratjavane na braka. prosto trjabva da si angajirate advokat s dobri komunikativni sposobnosti i v ramkite na dialog s i6tcata i nejnia advokat da uto4nite podrobnostite. ako tova se okaje nevuzmojno, 6te trjabva da suobrazite povedenieto si s tova na suprugata vi i da predpriemete adekvatni dejstvia. vuv vsi4ki slu4ai angajirajte advokat. kusmet!
a

Re: Развод по вина на Съпруга?

Мнениеот Гери » 26 Авг 2003, 17:02

Наистина, най-доброто в случая е да постигнете споразумение, което задължително съдържа следните въпроси:
1. децата - доколкото разбирам, няма родени от брака деца, следователно няма да определяте режим на личен контакт и издръжка;
2. семейното жилище - предполагам е СИО /семейна имуществена общност/ - то може да бъде предмет на евентуално бъдещо делбено производство, но този небрачен иск може и да бъде съвместно разгледан с брачният стига да постигнете съгласие по въпроса;
3. издръжка между бивши съпрузи - дали такава ще си дължите или не
4. фамилно име на съпругата след прекратяване на брака... дали ще продължи да ползва вашата фамилия или предбрачното си фамилно име...

Със споразумението ще си спестите "цирка" ... или развод по вина...
Гери

Назад към Семейни казуси