начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Отказ от наследство - спешно

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Отказ от наследство - спешно

Мнениеот ykovachev » 02 Окт 2020, 15:28

kalahan2008 написа:... не бих искал да го споделям тук...защото има участници, които всъщност нарочно разпалват дискусии, за да се учат "безплатно" от тези, които ги оборват.

В никакъв случай, колега Калахан (ех, как ми иде отвътре да ви нарека "Хари", че съм почитател на дядо Клинт) :D
Само насоки! И тук бяха дадени достатъчно. Още повече, при оскъдна фактология, обидчивост и оплаквания колко е лош животът. Ако има още нещо, авторът на темата ще се обади.
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот propensity » 02 Окт 2020, 16:28

jhoro написа:А на „оня Келешин“ (propensity), както и на всеки, който може да мисли - ще кажа едно. Дали тук (във форумите), дали на живо - във всяко взаимоотношение хората търсят на първо място ОТНОШЕНИЕ! Когато някой се затрудни от задачите* пред него - на първо място очаква някой, който да му каже - „Има решение, просто погледни и в другата посока!“
*Умишлено казвам „задачи“, а не „проблеми“ защото принципа е - „Бог никога не ни изпраща предизвикателства, с които да не можем, да се справим!“

Да, вярно отношението е важно, само дето ти не си човекът, който да го покаже, защото ти липсват правни знания, опит и интелект. До това становище се е стигнало отдавна от все по-голям и нарастващ брой специалисти.

Отказът ти да го приемеш и коригираш поведението си те прави дeбил, трол и всички останали заслужени епитети, които хвърчат по твоя адрес.
propensity
Потребител

Мнениеот jhoro » 02 Окт 2020, 16:48

kalahan2008 написа:Например-чл.19 ДОПК /аналогичен на който би следвало да има и в ТЗ...но това рязко ще намали далаверите/.

Би, ама … не би!
Хубаво, ама както сте казали в следващия пост - това е хипотеза!
Никой не говори за умишлени действия - недеклариране, укриване и всички останали. Просто ООД-то има 5000 лева УК и задължения за 15000 лева. Счетоводството е Ок, декларациите и ГФО са подадени навреме … Просто фирмата е фалирала!
Собственика губи само уставния капитал - ако взе още го има. А личното имущество си остава негово.
Всички публикации, свързани с този профил, са плод на вашата фантазия!
Интернет не съществува!
jhoro
Активен потребител

Мнениеот jhoro » 02 Окт 2020, 16:56

ykovachev написа:Ааа, Жоро - пак греда :wink:
Имам регистрация, щото инак как ще ровичкам там? Ама имам електронен подпис и друго не съм проверявал, с което може да се "чепка" из досиетата. Цялата информация без ел.подпис или дявал знае какво, ше върнеш на куково лято, щото нема да те пусне да ровиш! :D

Верно ли бе? Ми що се изразяваш толкова неопределено - „дявол знае какво”? Той, дявола - няма взаимоотношения с АВ и със сигурност не знае!
Всъщност - не е „дявол знае какво”'. Алтернативата на КЕП е ПИК на НАП!

Публичната информация си беше достъпна и преди - през ТР. Даже без регистрация. Включително - въпросните ГФО.
Сега само обединиха в един портал ТР, ИР и РЮЛНЦ. И малко затегнаха достъпа.
Последна промяна jhoro на 03 Окт 2020, 10:50, променена общо 1 път
Интернет не съществува!
jhoro
Активен потребител

Мнениеот ykovachev » 02 Окт 2020, 17:08

Жоро, мерси за лекцията, но аз говоря за едно - ти си мелеш за друго. Така нито дискусия може да стане, нито диалог. Особено с мерака ти да държиш един тон на превъзходство. Па може и нарочно да го правиш това, знам ли. Обаче на мен не ми е интересно. Тъй че се пенсионирам от размяната на мнения с теб в тая тема - не виждам смисъл, турил съм си аз едни сини буквички там...
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот jhoro » 02 Окт 2020, 18:08

Абе какво Ви става, бе хора???
Един ми дава съвети, друг - наклони, трети се отчита - кога ще пише и кога не!
Недейте чак толкова. Ако не бях „имунизиран” , току виж съм се възгордял.

Хайде - приятни събота и неделя!
Интернет не съществува!
jhoro
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 02 Окт 2020, 21:03

jhoro написа:Би, ама … не би!
Хубаво, ама както сте казали в следващия пост - това е хипотеза!
Никой не говори за умишлени действия - недеклариране, укриване и всички останали. Просто ООД-то има 5000 лева УК и задължения за 15000 лева. Счетоводството е Ок, декларациите и ГФО са подадени навреме … Просто фирмата е фалирала!
Собственика губи само уставния капитал - ако взе още го има. А личното имущество си остава негово.

Е, то всички тук е разказ по картинка/хипотеза. Именно затова даването на акъл през интернет е безсмислено, а вслушването в такива съвети е...глупаво.
Дори питащата не знае каква е ситуацията:
vessto написа:Говори се, че дължи много пари и може би и данъци.

Така че тук можем да си разиграваме различни сценарии, но всеки един от тях ще е безсмислен, ако не се направят справки и не се видят документите. Което най-добре да направи един алчен гаден адвокат, който не заслужава пукнат лев за своите мижави знанийца, натрупани за 5 години следване и още не знам си колко (поне още 5 години) стаж :D Нахалници с нахалници!
"Какво са 10 адвоката на дъното на езерото?
- Едно добро начало"
(адвокатски хумор)
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот jhoro » 03 Окт 2020, 11:38

kalahan2008 написа:Е, то всички тук е разказ по картинка/хипотеза. Именно затова даването на акъл през интернет е безсмислено, а вслушването в такива съвети е...глупаво.
Дори питащата не знае каква е ситуацията.

Да, съгласен съм с казаното. Много често питащите даже не знаят как да обяснят, в какво се състои проблема им. Като преглед при GP - със стетоскопа и ... „дишай - не дишай ... а дишай де ... ма той умре“!
kalahan2008 написа:Така че тук можем да си разиграваме различни сценарии, но всеки един от тях ще е безсмислен, ако не се направят справки и не се видят документите.
Нали затова казах:
jhoro написа:Питайте - в НАП, НОИ, КАТ - там поне не искат пари за проверките. Повече питайте и по-малко подписвайте. Поне докато не сте сигурни, дали няма да се „набутате“!

kalahan2008 написа:Което най-добре да направи един алчен гаден адвокат, който не заслужава пукнат лев за своите мижави знанийца, натрупани за 5 години следване и още не знам си колко (поне още 5 години) стаж :D Нахалници с нахалници!
"Какво са 10 адвоката на дъното на езерото?
- Едно добро начало"
(адвокатски хумор)

„Адвокатски хумор“? Това някакъв нов вид импланти ли е - след ботокса и силикона.
Дали човека, свършил работата ще е алчен или не ... няма значение. Принципа е - „Това, което даваме е цена! Това, което получаваме - стойност!“
borovinka написа:Липсата (или по-скоро нежеланието) за заплащане на малка сума за адвокатска консултация сега, води до лавинообразно нарастване на разходите по прието наследство с негативи в бъдеще.

За втори път цитирам този пост, с директния отговор.
Щом е „малка сумата“ - бръкни си в джоба и ги дай! Или ... замълчи!

Накрая ще споделя нещо, от преди няколко дни! Дано си направите изводи!
Срещнах мой съученик, от техникума. Той също е „инженер“ - доколкото на запад „инженер/engineer“ е всеки технически специалист. Тези, с висше образование са „дипломирани инженери“! Този, след техникума завърши „Право“. Но не в някой сегашен и измислен факултет - завърши преди промените, сещайте се къде. После работи като помощник-съдия, районен съдия, съдия по вписванията, нотариус ... Юридическия му стаж е близо 30 години!
Срещата беше по повод друг наш съученик. Той също завърши висше, но друго и после се захвана с бизнес. Понаправи доста пари - беше първия човек с „мобифон“, когото съм видял - по времето когато „мобифоните“, струваха повече от запазен автомобил на старо.
Видяхме се с първия (и още други) на погребението на втория!
Така, че - не забравяйте! Всичко е само ... „Dust in the Wind“!
https://youtu.be/tH2w6Oxx0kQ
Интернет не съществува!
jhoro
Активен потребител

Мнениеот propensity » 03 Окт 2020, 12:39

propensity
Потребител

Мнениеот jhoro » 03 Окт 2020, 13:43

надпис в тоалетна:
„Уважаеми посетители,независимо от поставените цели и постигнатите резултати - ПУСКАЙТЕ ВОДАТА!!
Ако резултатите надминават очакванията ви,използвайте четката!!“
Интернет не съществува!
jhoro
Активен потребител

Предишна

Назад към Семейни казуси