начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

ДОКОГА ще търпим СЕМЕЙНАТА ОБЩНОСТ ?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: ДОКОГА ще търпим СЕМЕЙНАТА ОБЩНОСТ ?

Мнениеот gega » 04 Мар 2004, 22:59

Дона, любов неутолима, не бъди тъй ледено разумна ти, в твоето сърце е скрита романтика, любов и драма! Бъди над-материалните неща, гугудко моя!:)))))))
gega

Мнениеот donna » 04 Мар 2004, 23:07

леле ама ти си страдал от болезнена романтика ,ми това е заразно я иди на психиятър имаш нужда определено
инъче другото е да станш поет или ти вече си
donna
Старши потребител

Мнениеот gega-принца » 04 Мар 2004, 23:11

Ах, завалийката и аз имам сходния проблем! Ах, колко съм красив - дори ме наричат принца:)))))))
Е, когато си перяла, гладила, гледала децата, съпругът ти е получавал доходи, от които сте придобили имуществени права, които са в режим на СИО и при евентуалният развод, ако не бъде оборена презумпцията за съвместния принос - чл. 19 СК, ще бъдете носител на 1/2 иделна част от общите вещи! Сега си представете, че не бяхте сключила граждански брак, а си живеехте на съпружески начала и детето ви се роди не по време на брака, не би се приложила и презупцията за бащинство и ако не бъде припознато от своя баща, трябваше да водите мъчителни процеси за установяване на произхода от бащата. Ами, представете си, че апартаментчето, което с толкова любов, усилие и време сте стъкмявали, в един слънчев ден се установи, че е изключителна собственост на Вашия доскорошен принц - сега дебелак! И т. н. Мислете, преди да говорите, драга!
gega-принца

Мнениеот gega » 05 Мар 2004, 00:28

Поет съм от няколко часа - от момента, в който прочетох твоите вдъхновяващи "прозрения" в правото. :))))))))))
gega

Мнениеот donna2 » 05 Мар 2004, 08:00

щом си поет надявам се да прочета от страниците на форума ода за СИО ,след като си толкова сантиментален романтичен ............и отнесен
donna2
Потребител

Мнениеот psavova » 05 Мар 2004, 12:09

Ne tyrpete! Horata ne sa veshti!
Nali znaete, che "nasila hubost ne stava" ?
No i vseki v nachaloto izglejda sbydnatata mechta...
Posle moje da se okaje po- zle ot nastoiashata semeina kartinka, koiato opisvate.
psavova
Младши потребител

Мнениеот младежа » 05 Мар 2004, 13:11

Предложението на Донна за договорчетата, няма да проработи , защото от СИО -ще отидем към ЗЗД и пак същите проблемчета ще ги дъвчим . По-големият принос в брака може да придобие формата на неоснователно обагатяване и т.н.
Според мен въпросът е доколко обществото е готово да се отърве от чуствата - за сметка на прагматичността. Но, нали има още поети с gegi........
младежа

Мнениеот слави котаров » 05 Мар 2004, 13:12

... мммм... не че нещо, ама... гугуТка се пише, гугуТка...
слави котаров

Мнениеот 4ук » 05 Мар 2004, 18:12

Докогато има хора с геги по нишите земи, дотогава ще има и СИО !!!
4ук

Мнениеот princesata » 08 Мар 2004, 17:28

Skapi prince, ako maja mi ima6e akala i pari4nite vazmojnosti da mi osiguri apartament4e moje bi 6tiah da go tarpia ot strah da ne me izrita na ulicata s deteto! no v slu4aia jiveem na kvartira, az imam apartament na moe ime sre6tu gledane, no poradi li4ni problemi ne jelaia da jiveia tam! a pak az dokato periah, gladeh, gotveh i t.n. ne sam spriala da hodia na rabota( s izklu4enie na 10 meseca:3 predi rajdaneto i 7 sled nego). za razlika ot men gospodina sedia 13 meseca v ka6ti bez dori da si tarsia rabota!
Taka 4e blagodaria prince moi i ne tolkova moi...
Vaprosa mi e kolko 6te mi kostva edin razvod po vzaimno i kolko kato i6tec?
princesata
Нов потребител

Мнениеот не много тъп » 10 Мар 2004, 10:07

До принцесата- ти си го търпяла - така , че ще си сърбаш попарата,а развода ще ти струва не пари / всеки адвокат сам си определя цената на своя труд/,а много НЕРВИ, и загубено време..........,.....абе я приготви 2 -3 бона , да се почерпим със съдията.... и да ти решим бързо проблема / за една седмица/
Иначе може да минеш и с 200 лв. и две три години дела. Успех.
не много тъп

Мнениеот Тути » 10 Мар 2004, 10:54

И аз съм напълно съгласна с Иван. Може би съм голяма идеалистка, но човек трябва да бъде такъв като сключва брак, а не да мисли какво ще получи при развод, иначе бракът се превръща в търговска сделка.
Тути

Мнениеот МИН » 11 Мар 2004, 10:04

Какво му е на брака, ако не е сделка / спомнаме си и Витали Таджер ,нали?/
МИН

Мнениеот s » 11 Мар 2004, 15:06

КОЛЕГИ, СИО-то не е толкова лошо, особено като се вземе впредвид, че в някои развити демокрации / Америка, щата Калифорния/ мъжът може да остане "гол като пушка" след развод!!!!!!!!!!!
А по отношение на предбрачния договор - аз съм "ЗА", защото има хора, които се женят за да паразитират на гърба на другите!!! Би било хубаво да се въведе и да бъде по желание неговото подписване при сключване на граждански брак!
s

Мнениеот МИН » 14 Мар 2004, 11:55

Ще остане в САЩ мъжа гол,,,,защото има РАВНОПРАВИЕ, а не като тук.....
МИН

Мнениеот *** » 14 Мар 2004, 20:45

Не знам кой определи съпружеската имуществена общност за комунистическа???
В държавите в Западна Европа също има режим на СИО. Но специално в Германия преди сключване на брака може да се избира - дали да има разделна собственост, дали да е СИО или да има брачен договор.
Просто и добре измислено.
Но нека помислим какво ще стане ако в България трябва да се сключва брачен договор.
Та нали милите чувства ще истинат още преди брака.
Много от нас знаят какво става когато жената не си смени името при брака - мусене и сърдене с месеци, а камо ли да се подпише договор, при който жената да претендира своето.
Изобщо не е чак толкова просто, колкото се пише по-нагоре.

Мнениеот donna2 » 14 Мар 2004, 20:58

От мене никой не е искал да си сменям фамилията , а и аз небих го направила по едно време беше нашумяло много около проекта за нов СК , с удоволствие и двамата бихме подписали такъв договор , ама няма щото закон няма ,а и какво ме интересуват роднините,да се мусят .
Много по разумно е човек да си уреди живота завбъдеще и да мисли с това което му е на раменете , а който иска СИО нека си живее с него ,то такъв беще и замисълът в проекто закона .
donna2
Потребител

Мнениеот МЛАДЕЖА » 18 Мар 2004, 19:58

Хайде на договорите ; и не какви да е ,а НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНИ, да имат работа хората я !
А развалянето им в съда - да имат работа и адвокатите, кво му е лошото ?

НЕКА ДА ОВЕЩЕСТВИМ ВСИЧКИ ЧУСТВА , амин !!!!!
МЛАДЕЖА

Мнениеот Валя » 27 Мар 2004, 21:10

Тъкмо вчера на този сайт
http://www.journey.bg/information/normi ... /index.htm
попаднах на формуляр за Брачен договор за пълна имуществена съпружеска разделност и си помислих : Е, разгеле ! Е, има ли сега в България имуществена съпружеска разделност , или още се мъдрува ? Има ли изключения от СИО?
Валя

Мнениеот donna2 » 27 Мар 2004, 21:12

мъдрува се
donna2
Потребител

Предишна

Назад към Семейни казуси