- Дата и час: 26 Ное 2024, 06:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Делс за бащинство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
72 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Делс за бащинство
Съжалявам, Imperator, раждането не произтича от брак. Произтича от други дейности..., за резултата от които се носи съответната отговорност, уредена със съответните правни норми в съответните законови актове.
- @ flash
еваларка императоре!!!
освен че имаш интересни мнения за фашизма /изразяващи се в това че всяко нещо, което не ти харесва е фашизъм/ много интересни идеи имаш относно юридическите факти правоотношения и т.н.
я да видим как ще коментираш това :
Ако някой когото не познаваш /очевидно нямаш предварително някакво правоотношение с него, а и държавата няма/ вземе, че те издебне и осъществи с теб полово сношение това какъв фак е - социален или юридически?
/естествно трябва да допълня че ти не искаш такава форма на полово общуване/
раждането не било юридически факт - хахахахахахахахаааааааааааааааа
всеки един факт от обективната действителност може да е юридически - стига закона да предвижда, че този факт поражда права и задължения.
я да видим как ще коментираш това :
Ако някой когото не познаваш /очевидно нямаш предварително някакво правоотношение с него, а и държавата няма/ вземе, че те издебне и осъществи с теб полово сношение това какъв фак е - социален или юридически?
/естествно трябва да допълня че ти не искаш такава форма на полово общуване/
раждането не било юридически факт - хахахахахахахахаааааааааааааааа
всеки един факт от обективната действителност може да е юридически - стига закона да предвижда, че този факт поражда права и задължения.
- clavdivs1
Императоре, крайно време е и аз да се включа в безсмисленния ти спор!
Като човек, който завършва психология на човек-"юрист" като теб, позволи да ти кажа и аз следното:
1. Ти самия явно имаш много по-голям проблем от мен само като се съди по псевдонима, който използваш.
2. Говориш за раждането на едно дете в тази скапана държава като за автопроишествие на пътя. Явно е, че ти си блъскан от кола....
3. Нямам никакви претенции за наследство. С родителите ми отглеждаме прекрасно детето, а моето материално положение не е отчайващо за разлика от това на баща му. За мен е важно да се поправи графата "баща - неизвестен". Знаеш ли, какво е??????????
4. Най- накрая пък си каза болката на мой гръб!!!!! Ти самия си търсен за такова нещо.
Ако си толкова на "ти" със законите, ако щеш вземи и тези на хан Крум, според които отдавна да ти е отсечен езика, може да се срещнем някъде и да се разберем. Само, че трябва да внимавам, нали?! Не се знае после юридически, фашистки или социален ще ни бъде проблема........
Като човек, който завършва психология на човек-"юрист" като теб, позволи да ти кажа и аз следното:
1. Ти самия явно имаш много по-голям проблем от мен само като се съди по псевдонима, който използваш.
2. Говориш за раждането на едно дете в тази скапана държава като за автопроишествие на пътя. Явно е, че ти си блъскан от кола....
3. Нямам никакви претенции за наследство. С родителите ми отглеждаме прекрасно детето, а моето материално положение не е отчайващо за разлика от това на баща му. За мен е важно да се поправи графата "баща - неизвестен". Знаеш ли, какво е??????????
4. Най- накрая пък си каза болката на мой гръб!!!!! Ти самия си търсен за такова нещо.
Ако си толкова на "ти" със законите, ако щеш вземи и тези на хан Крум, според които отдавна да ти е отсечен езика, може да се срещнем някъде и да се разберем. Само, че трябва да внимавам, нали?! Не се знае после юридически, фашистки или социален ще ни бъде проблема........
- ralitsa
- Потребител
Re: еваларка императоре!!!
Според теб, ражданията преди римското право са били юридически факти. Имаш много поздрави от дядо господ.Кое е юридическото в ражаденото,ако е извън брака. Матката не е юридически факт, нито пък онази работа е правен факт.Щом приемаш да са юридически факти, приемаш следователно, че онождането е също така юридически факт.Само че, няма закон за това -чукането.
- Imperator
- Потребител
е кое според теб е юридически факт?
да "онождането" може да е юридически факт!
според теб изнасилването какво е ?!
имаш съвкупление, този факт от обективната действителност законодателя свързва с възнкиване на материално правоотношение между дееца и държавата
да "онождането" може да е юридически факт!
според теб изнасилването какво е ?!
имаш съвкупление, този факт от обективната действителност законодателя свързва с възнкиване на материално правоотношение между дееца и държавата
- clavdius
Re: Дело за бащинство
Привет Донна,
А глупости ли са стария дакон , който казва, че е забранено да се дири бащата.Прочети малко това наше българкско право.Грлупости ли са член осми от ЕКЗПЧ, който текстп забранява намесата на държавата в интимните отношения.
Аз само твърдя, че нашенските закони са реципирали правни норми от други държави - в случая от Италия след Стоманния Пакт, и по Закон за извънбрачните и за осиновяването се дава възможността на майките,родили извънбларно да дирят бащата чрез съд. виж какво пише Сталев-цитира едно решение на ВС, с което решение се казва, че искът за фактическо брачно съжителство е недопустим.Много от делата за извънбрачни така се позовават на фактическо съжителство.Или на създадени интимни отношения.Които не са предмет на допускане по чл. 97 от ГПК. Недей да обиждаш професор Живко Сталев!!Прочети ли ТР на ПВС №5/78 г. Изрично забранява кръвните проби при извънбрачни.А е логично, защото презюмирания баща може да катастрофира, да му прелеят два-три ритра кпръв, после като вземат проба- няма да има съвпадание на параметрите.
А глупости ли са стария дакон , който казва, че е забранено да се дири бащата.Прочети малко това наше българкско право.Грлупости ли са член осми от ЕКЗПЧ, който текстп забранява намесата на държавата в интимните отношения.
Аз само твърдя, че нашенските закони са реципирали правни норми от други държави - в случая от Италия след Стоманния Пакт, и по Закон за извънбрачните и за осиновяването се дава възможността на майките,родили извънбларно да дирят бащата чрез съд. виж какво пише Сталев-цитира едно решение на ВС, с което решение се казва, че искът за фактическо брачно съжителство е недопустим.Много от делата за извънбрачни така се позовават на фактическо съжителство.Или на създадени интимни отношения.Които не са предмет на допускане по чл. 97 от ГПК. Недей да обиждаш професор Живко Сталев!!Прочети ли ТР на ПВС №5/78 г. Изрично забранява кръвните проби при извънбрачни.А е логично, защото презюмирания баща може да катастрофира, да му прелеят два-три ритра кпръв, после като вземат проба- няма да има съвпадание на параметрите.
- Imperator
- Потребител
"А е логично, защото презюмирания баща може да катастрофира, да му прелеят два-три ритра кпръв, после като вземат проба- няма да има съвпадание на параметрите."
ахахахахахххххххххххххххххахахххахахахахахахаххахахахаах
ахахахахахххххххахахахахахахахахахахахахахахахахахах
ти си велик бе императоре!!!!!!!!!!!!
хахахахахаахахахахахаххаахахахахахах
ахахахахахххххххххххххххххахахххахахахахахахаххахахахаах
ахахахахахххххххахахахахахахахахахахахахахахахахахах
ти си велик бе императоре!!!!!!!!!!!!
хахахахахаахахахахахаххаахахахахахах
- clavdius
Скъпа Ралица.Права си да негодуваш. нормалната психика на сегашното ни общество е обременена с категории, реципирани от други правни системи.аз наистина съм се сблъскал с подобен проблем, без да съм катастрофирвал.Тоест, не се е променяла моята кръв. Корлкото до НИК-а, първо упрекни LEX.bg.Щом може да се изразяват по латински, значи ми е дадено правото да заема този НИК.
Лично, ако има избори за монархия или република ще гласувам само за СУЛТАН.Но ако имам много о ооооооо..... парици, ще се пробвам за НИК-а :)) Но тава няма да стане, защото САЩ не дават....
Тук цитирах някои решения на ВС, има още няколко в тази насока. Ако аз съм адвокат на твоя хубавец, няма да спечелиш делото, защото иска е недопустим. Моля те да разбереш това. Знам, че те тормози графа " баща неизвестен".Но се чете с ударение върху последното "Е", което значи, че никой не е припознал детето като свое дете, а не че е непознат или както мнозина мислят НЕИЗВЕСТЕН. Не може да искаш нещо, което не е обвързано с правна норма. такъв е постулатът на чл. 97 от ГПК.Между вас двамата няма договор, няма поне годеж, който може само да повлече отговороност за неизпълнение.Има такива дела с осъдени мъже, че не са се оженили след годежа за дадена жена. Ти не можоеш да посочиш писмен догоров с бащата, че така сте се оговороли, да не се жените, а да идчакате оден определен период и едва тогава да се бракувате.Ако имаш подобен договор, по- лесна е претенцията ти за уважаване, защото има някакво правотношение преди социалния факт раждането. Но трябва да има изрична клауза в договора Ви, че си се съгласила да родиш дете от еди кой си мъж.
по силата на чл. 82 от СК, ако бащата изпадне в немотия, след едно спечелено от тебе дело има правото да търси издръжка от сина си.Ако той е малолетен , то тогава ти си следващия, който му дължи издръжка. Нека всички се позамислят върху тази хипотеза, защото е напълно възможна. А ск изрично казва, че само гражданският брак сключен във формата по този кодекс поражда последиците, които законите свързват с брака. Тоест, не може да има за последствие никакво дело за бащинство, нито уважаване на иска ти.
Не се страхувай да му предложиш брак, ако е разведен вече.Стига само да не сте си омръзнали или ако не сте се наразили предостатъчно. Но бъди сигурна, че след завеждането на делото, ще имаш един враг и то до края на живота си.
Лично, ако има избори за монархия или република ще гласувам само за СУЛТАН.Но ако имам много о ооооооо..... парици, ще се пробвам за НИК-а :)) Но тава няма да стане, защото САЩ не дават....
Тук цитирах някои решения на ВС, има още няколко в тази насока. Ако аз съм адвокат на твоя хубавец, няма да спечелиш делото, защото иска е недопустим. Моля те да разбереш това. Знам, че те тормози графа " баща неизвестен".Но се чете с ударение върху последното "Е", което значи, че никой не е припознал детето като свое дете, а не че е непознат или както мнозина мислят НЕИЗВЕСТЕН. Не може да искаш нещо, което не е обвързано с правна норма. такъв е постулатът на чл. 97 от ГПК.Между вас двамата няма договор, няма поне годеж, който може само да повлече отговороност за неизпълнение.Има такива дела с осъдени мъже, че не са се оженили след годежа за дадена жена. Ти не можоеш да посочиш писмен догоров с бащата, че така сте се оговороли, да не се жените, а да идчакате оден определен период и едва тогава да се бракувате.Ако имаш подобен договор, по- лесна е претенцията ти за уважаване, защото има някакво правотношение преди социалния факт раждането. Но трябва да има изрична клауза в договора Ви, че си се съгласила да родиш дете от еди кой си мъж.
по силата на чл. 82 от СК, ако бащата изпадне в немотия, след едно спечелено от тебе дело има правото да търси издръжка от сина си.Ако той е малолетен , то тогава ти си следващия, който му дължи издръжка. Нека всички се позамислят върху тази хипотеза, защото е напълно възможна. А ск изрично казва, че само гражданският брак сключен във формата по този кодекс поражда последиците, които законите свързват с брака. Тоест, не може да има за последствие никакво дело за бащинство, нито уважаване на иска ти.
Не се страхувай да му предложиш брак, ако е разведен вече.Стига само да не сте си омръзнали или ако не сте се наразили предостатъчно. Но бъди сигурна, че след завеждането на делото, ще имаш един враг и то до края на живота си.
- Imperator
- Потребител
Ралица прощавай, че не откликнах на поканата ти да се срещнем някъде. Кажи само откъде си. Колкото до проблема, ти явно предвиждаш дилемата "социален"...екситираш ме?! Много си смела! Такова очевидно предложение не са ми правили по никой Форум.
- Imperator
- Потребител
Клавдий!
И ти не си по-малко велик. Кръв се взема едва след шест навършени месеца. това, което ти казах, е само случай от практиката. Общото количество кръв е пет-шест литра. Я смеси три литра вино с три литра шира, пак ли вино ще имаш.
И ти не си по-малко велик. Кръв се взема едва след шест навършени месеца. това, което ти казах, е само случай от практиката. Общото количество кръв е пет-шест литра. Я смеси три литра вино с три литра шира, пак ли вино ще имаш.
- Imperator
- Потребител
Инасилването е предвидено по НК. Значи, че има норма. А къде е нормата "онождане" за другите слечаи на юридически факти. Че на ден това са най-много факти, току виж жена ти завела дело, че нямаш юридически подход или че си слаб юридически в кревата. Ти за това именно си велик, защото ще прокарваш нова норма в законодателството ни, как най мило и по юридически юнашки да си служим със средствата за възпроизвоство..
- Imperator
- Потребител
ле ле ле ........пак ли ти ами имам едно предложение до този момент законодателната власт принадлежи на НС ,отсега нататък предлагам да я предоставим на Императора
- donna
- Старши потребител
а защо тогава разправяш че раждането не е юридически факт!? нима за раждането няма норми!?
- clavdius
а ти въобще имаш ли си представа какво представлява сравняването на кръвта.
нещо май не си внимавал по биология.
верно си велик ама туй за кръвопреливането ме разби честно.
нещо май не си внимавал по биология.
верно си велик ама туй за кръвопреливането ме разби честно.
- clavdius
Това вече си е принос за обогатяване на видовете договори-договор за раждане на дете.
- Tod
Драга Ани Борисова,
Цялата законодателна власт бая ще ме озори.Бъди малко милостива към мен.
Цялата законодателна власт бая ще ме озори.Бъди малко милостива към мен.
- Imperator
- Потребител
То не на мен принадлежи заслугата за това. може да се намери подобна теза и у Карл Хенрих Мордьоше, познат ни повечето като Карл Маркс.Един такъв договор може да задължи мъжът, при положение че се докаже неговото участие, да припознае детето в срок до един месец.Няма пречки за подобен договор и така много жени няма да се срамуват от " баща неизвестен".Естествено, подобен догово трябва да бъде нотариално заверен, поноже поражда искове за наследство на недвижими имоти, за които писмената форма е задължитена.Този договор по съществото си е договор за възпроизводство на работната ръка.Тоест на средство за възпроизводство!Нима няма да има по-голяма сигурност на гражданския Как мислиш, драги ми Тодоре?
- Imperato
леле ти ме уби....................................................................
- donna2
- Потребител
Императоре, по последни статистически данни 46% от българските деца са родени без брак.Категорията "баща" в смисъл на носене на отговорност май е на изчерпване,а пък за да придобие биологичен смисъл трябват двама.За спорния случаи при 4-годишно съжителство поне устен договор е имало,както и фактическа раздяла с бивата съпруга е очевадна.И двете доказуеми.Привърженик си на тезата,че бракът е вреден,само не си се уточнил ,че е вреден само за бащите.Как ще защитиш останалите участници в играта-майката и детето?
- nenene
Доказуемо, но не в процедурата по ГПК. Аз поддържам тезата за недопустимост на исковет, с които се твърди , че е имало фактическо брачно съжителство.Професор д-р Живко Сталев, а не Филакишията, поддържа същата теза, като цитира даже Решение на ВС от 1971 г. Колкото до "биологическият баща", такива понятия не са релеванти за гражданското право. Ако си внимавал в лекциите по философия, би било редно да знаеш, че един виден френски философ е писал "Le pere naturel", като под това е разбирал, че биологичният баща на Йиесус Хрисос е първият император Октавиан Август. За тези свои слова, книгата му е забранена и поставена в Index Librorum Prohibitorum по нареждане на папата. Вероятно си чел, че Владимир Илич е имал син от германка, който е посещавал Русия по времето на Брежнев. Даже за Путин писаха, че имал също така син от германка, който много се гордеел с баща си.Но никой от двамата не е бил търсен за бащинство. На тези жени им свалям шапка и им правя дълбок поклон!! Така че, Дадада е най-правилният ти отговор занапред тук по този Форум!
- Imperator
- Потребител
72 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
|
|