начало

След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри

Отказ досъдебно производство

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отказ досъдебно производство

Мнениеот philanthropist__ » 31 Мар 2023, 03:58

Здравейте,

прокуратурата отказва да образува досъдебно производство за престъпление.Сега този отказ ще се обжалва.Може ли в жалбата срещу отказа да се иска очна ставка между мен като пострадал и свидетели,потенциални извършители на престъплението?
philanthropist__
Младши потребител

Re: Отказ досъдебно производство

Мнениеот sunshine_75 » 31 Мар 2023, 08:44

Можете да искате всичко, но очната ставка може да се случи само по вече образувано досъдебно производство. От около двадесетина годишния ми опит, само веднъж е решила нещо, при това - случи се в съдебна фаза. Бих Ви посъветвала да потърсите съдействието на адвокат. Професионалният поглед върху това, което ще обжалвате, винаги би бил от полза.
sunshine_75
Потребител

Re: Отказ досъдебно производство

Мнениеот philanthropist__ » 01 Апр 2023, 02:52

sunshine_75 написа:Можете да искате всичко, но очната ставка може да се случи само по вече образувано досъдебно производство. От около двадесетина годишния ми опит, само веднъж е решила нещо, при това - случи се в съдебна фаза. Бих Ви посъветвала да потърсите съдействието на адвокат. Професионалният поглед върху това, което ще обжалвате, винаги би бил от полза.

А образуваната преписка до този момент с петцифрен номер и година на прокуратурата само преписка ли е?Не трябва ли щом има прокурорска преписка да се образува и досъдебно?Аз до този момент пострадал ли съм или жалбоподател?Говорих с адвокат,но тези неща не ги уточнихме...
philanthropist__
Младши потребител

Назад към Наказателно право