начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Ima li vse oshte dvoino grajdanstvo?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Ima li vse oshte dvoino grajdanstvo?

Мнениеот Dimitar11 » 29 Авг 2004, 09:59

Vapros: Bulgarin koito poluchi grajdanstvo v druga darjava zapazva li bulgarskoto si grajdanstvo? Moje li da ima dvoino grajdanstvo?

Predvaritelno blagodaria!
Dimitar11

Re: Ima li vse oshte dvoino grajdanstvo?

Мнениеот gega » 29 Авг 2004, 10:01

Може, когато българското гражданство е придобито по рождение (по произход или по месторождение).
gega

Мнениеот Dimitar11 » 29 Авг 2004, 10:22

blagodaria!
Dimitar11

Мнениеот ппп » 29 Авг 2004, 14:00

Според българското законодателство двойното гражданство е допустимо. Няма пречка български гражданин по произход или месторождение да придобие и друго гражданство. Когато придобие ново гражданство няма да загуби българското автоматично. Освобождаване от българско гражданство е възможно само с Указ на Президента на Републиката, издаден по реда на нарочно производство по реда на Закона за българското гражданство. Често обаче сънародниците ни, които кандидатстват за чуждо гражданство са принудени да поискат освобождаване от българското гражданство. Това не е поради изискване на българското законодателство - както вече стана дума, българският закон допуска двойното гражданство. Изискването за отказ от българско гражданство идва от съответното чуждо законодателство, което най-често предвижда като предпоставка за придобиване на гражданство кандидатът да няма друго гражданство.
ппп

Мнениеот Dimitar11 » 29 Авг 2004, 19:09

Amerikanskoto zakonodatelstvo pozvoliava li dvoino grajdanstvo?
Dimitar11

Мнениеот ппп » 29 Авг 2004, 19:39

От няколко години вече законодателството на САЩ позволява "двойно гражданство". Това означава, че ако гражданин на някоя страна получи и гражданство на САЩ, американските закони не изискват той да се откаже от предишното си гражданство.
ппп

Re: pravo na bg grajdanstvo

Мнениеот SAMİ » 27 Окт 2004, 20:17

kazvam se SAMİ i sım sıs dvoyno grajdanstvo rodi mi se dete v çujbina ,deteto mi imali pravo na dvoyno grajdanstvo
SAMİ

Мнениеот Гери » 27 Окт 2004, 20:26

да, може!
Гери

Мнениеот SAMİ » 27 Окт 2004, 20:42

kazvam se SAMİ i sım sıs dvoyno grajdanstvo rodi mi se dete v çujbina ,deteto mi imali pravo na dvoyno grajdanstvo i kakıv pıt tryabva da sledya(kakvi dokumenti şte mi tryabvat).blagodarya
SAMİ

Назад към Семейни казуси