начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Moje li bastata da vzeme deteto!?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Moje li bastata da vzeme deteto!?

Мнениеот edna maika » 04 Апр 2005, 23:31

Molq,pomognete!
Sus supruga sme v razvod-az podadoh molbata,ot godina se iznesoh s deteto si ot doma mu,jiveem pri maika mi,kato to pose6tava detska gradina v na6iq kvartal.Prez taq
edna godina,a i po vremeto kogato bqhme zaedno,ba6tata,vupreki 4e rabote6e,ne izdurja6e nito men,nito deteto,za vsi4ko se grije6e moeto semeistvo.
Na deloto za privremennite merki te predlojiha sporazumenie-30 leva izrujka i rejim na
svijdane dva puti mese4no.Sega go objalvat pred okrujen sud-supruga mi tvurdi,4e
az,poneje rabotq na 14 4asov raboten den ,ne moga da se grija za nego;4e sum mu otkazala dostup do deteto /naistina ne go pusnah-ima6e 39 gradusa temperatura,imam belejka ot li4niq mu lekar/.
Pitam:IMA LI 6ANS BASTATA da mu prisudqt deteto?Toi raboti samo no6tni smeni!
Az rabotq mnogo,bez po4iven den,no vzemam 800lv,a i maika mi e bezrabotna i se griji za otglejdaneto i vuzpitanieto na deteto.Moje li hem da iska6 pomiritelen srok,hem da
objalva6 sobstvenoto si sporazumenie?!
I oste nesto-kogato sinut ni se rodi,bastata tvurde6e,4e deteto ne e ot nego i si napravi spermograma,spored koqto e impotenten/deteto e ot nego/Tozi dokument e u men,koz li mi e pred suda,moga li da go pokaja?
Mnogo imam doverie na moqta advokakatka,no vse pak...Molq,kajete mi!
edna maika

Re: Moje li bastata da vzeme deteto!?

Мнениеот help » 05 Апр 2005, 08:25

Shte vi kaja che i na men se sluchi syshtoto: az sym rabotela na pylen raboten den /?!/, a toj imal plavashto rabotno vreme i t.n. No poneje tova ne e razumen argument za syda, toj atakuva majka mi, koyato se grijeshe za deteto, che ne bila podhodyashta za tova, che dori bila opasna za deteto. Ta bi moglo da se ochakva i neshto podobno ot vashiya "bashta". No pak vi kazvam - uspokoite se! Edinstveno se pogrijete da ne reshat privremennite merki v polza na bashtata. Deteto izleze li vednyj ot doma vi, makar i vremenno, vryshtane nyama. Ako tryabva, vzemete si otpuska i pokajete che stoite plytno do deteto.
Ne razbrah, ot spermogramata kakvo se razbira. Proizhod se dokazva s DNK analiz.
help

Мнениеот Галина » 05 Апр 2005, 19:45

Защо не пишете на бг? Все пак сте влезли в бг форум! Искате съвет, а тормозите хората с тези писания
Галина

Мнениеот една маика » 05 Апр 2005, 21:19

Според спермограмата бащата не може да има деца!!!А синът ми е от него!
Навремето той искаше да се развеждаме и незнам как си го извади този доку-
мент!
една маика

Мнениеот прочел » 05 Апр 2005, 23:13

След като бащата не може да има деца - как тогава детето е от него?????
Има само едно непорочно зачатие.
прочел

Мнениеот слави » 06 Апр 2005, 12:10

Абе какво общо има спермограмата в случая? Оспорено ли е бащинството? Не е. Има ли презумпция, според която съпруга ви е баща на детето? Има. Тогава за какво ви е тази спермограма, и какво общо има тя с това дали бащата ще вземе детето, или не?????
Съвета ми е да забравите за тази спермограма, и да се доверите на адвоката си. Тя ще знае какво да направи по-добре от вас.
слави

Мнениеот слави » 06 Апр 2005, 12:13

edna maika написа:

> I oste nesto-kogato sinut ni se rodi,bastata tvurde6e,4e deteto
> ne e ot nego i si napravi spermograma,spored koqto e
> impotenten/deteto e ot nego/Tozi dokument e u men,koz li mi e
> pred suda,moga li da go pokaja?

Ей, е как така му взеха сперма за проба, и как от нея стана ясно, че е импотентен??? Вие правите ли разлика между "импотентен" и "стерилен"?
слави

Мнениеот Иван » 06 Апр 2005, 17:13

Колеги, дайте на жената съвет. Спермограмата ще докаже, ако я представите, че той е стерилен, или че е бил към момента на извършването й. Тя би била във ваша полза, ако оспорите бащинството му. Но ако го направите и спечелите, ще изгубите издръжката. Не знам дали не е изтекъл срока за предявяване на иска за оспорване на бащинство-не сте писала на каква възраст е детето.
Що се отнася до присъждането на детето, разбира се зависи от конкретния случай, но поне аз досега не съм имал такъв при който бащата да спечели. Смятам, че ако сте майка, която се побира в параметрите за нормална, грижовна майка, нямате някакви съществени пороци-наркомания, алкохолизъм, психически болести, или да сте проявила в определен момент някакво голямо неглижиране към детето, няма проблеми.
Иван

Мнениеот Галина » 06 Апр 2005, 18:11

А от кого е детето ?
Галина

може ли бащата да вземе детето?

Мнениеот eдна майка » 07 Апр 2005, 13:02

Моля,не ме занасяйте!Аз не съм имала друг мъж,освен съпруга си. Всичко,което
искам е той да ни остави на мира!Не му ща даже издръжката!Оспорва привременните мерки-аз работя извън града, на 14 часов работен ден,а и наистина не пуснах детето в уречения за свиждане ден-то беше болно и БАЩАТА
ГО ЗНАЕШЕ!Той го видя!Но пред съда каза,че съм му отказала достъп до сина му.Какво да правя?Обжалването пред окръжен съд е доста стресиращо,не мислите ли?
А относно спермограмата-И АЗ НЕЗНАМ!Детето е точно негово копие;нямам поня-
тие как са му я издали.Не мога да му оспоря бащинството.Знаете ли,синът ни е на
4 годинки и е привързан към татко си,а той и родителите му го настройват непрекъснато срещу мен и майка ми!Струва ми се,че затова сега го искат толкоз...
Свекърва ми стигна дотам,че нарече майка ми простачка,а мъжът ми и посегна...
Защото, когато ме оперираха/имах тумор/ ,майка ми не им позволи да влязат при
мен.Моят татко почина миналата година при неизвестни обстоятелства,още и още
ни боли.Една майка само имам ,няма да допусна да се държат така с нея.Тя обаче ги трае-нямали сме били разведени в рода си.Ако щат с пръст да ме сочат-развод!Ако остана с него,по-добре изобщо да ме няма!
Благодаря,че ме изслушахте!
eдна майка

Re: може ли бащата да вземе детето?

Мнениеот mery73 » 07 Апр 2005, 23:16

Вие съжаление ли търсите или ....не си позволявайте да говорите глупости от рода "ако остана с него - по -добре изобщо да ме няма"...Никой не Ви занася, колегите изразяват становището си съобразно това което сте изложили...Едно обжалване пред горна инстанция не означава на 100 % че нещата ще се обърнат срещу Вас....Според мен - забравете за спермограмата, защото смятам че с нищо няма да Ви помогне, в случая най-много да Ви навреди., ако сте искали оспорване на бащинство , отдавна сте пропуснали срока чл.33 ал.2 от СК - иска се предявава в едногодишен срок от раждането на детето. Доверете се на адвоката си ,защото той е в детайли запознат с вашия казус и взаимоотношенията Ви като съпрузи.След като иска Ви за развод е по реда на чл.99 ал.1 от СК , при всички случай ако докажете вината на съпруга си за разтрогването на брака , то родителските права едва ли ще бъдат присъдени нему. Ако успеете да докажете твърдението си ,че съпругат ви е упражнявал насилие върху Вашата майка и други подобни прояви , то съда едва ли ще присъди родителските права на родител, който проявава, явна или скрита агресия, както казва колегата Иван, бъдете добра майка , изложете всички Ваши положителни качества и докажете че можете да се грижите добре за детето си...но не забравяйте ,че не е достатъчно да сте финансово обезпечена... И един съвет като майка: забравете за хорските приказки, борете се за детето си и не забравайте че един развод макар и неприятен е нещо обичайно и няма от какво да се срамувате......УСПЕХ
mery73

Re: може ли бащата да вземе детето?

Мнениеот edna maika » 09 Апр 2005, 20:12

BLAGODARQ!
edna maika

Мнениеот badu » 11 Апр 2005, 11:14

това, че към момента на изготвяне на изследванията е доказано, че този мъж е импотентен, означава ли, че към момента на зачеването е бил такъв. Според мен тук презумпцията за бащинство следва да се обори по съответния ред и да се направи ДНК експертиза.
badu

Мнениеот edna maika » 12 Апр 2005, 15:35

Da,ste mi trqbva.
edna maika

Не делете Детето- то иска да има и майка и баща!!!

Мнениеот guirguina_s » 26 Юли 2005, 23:31

Аз съм написала писмо,но като прегледах Вашето -длъжна съм да Ви кажа само две неща:
Никога не делете детето от бащтата,дори и да е болно-нека да го гледа,но за родителските си права се Борете Вие!
Всичко ,което е направил бившия Ви съпруг спрямо Вас не го крийте от никого,а с него се опитвайте с цената на всичко да поддържате отношения и не спирайте детето.
Повече няма да пиша,защото не знам подробности от семейния живот,а това е важно за вашето бъдеще - като майка и жена!
guirguina_s
Нов потребител

Назад към Семейни казуси