Семейна от 30 г. Две големи деца. Съпругът ми е алкохолик. Пребивал ме е многократно, но не съм търсила помощ от полицията. Напускала съм го, но съм се връщала.
Напоследък нещата стават нетърпими. Той иска развод, защото аз съм искала да го убия и да му взема къщата и земята!!!! Явно по съвет от адвокат, след като се напие звъни посреднощ в Полицията и ги вика, защото животът му бил заплашен. На 3 пъти ми написаха акт, защото той ги е извикал и въпреки, че реално моят живот е в опасност, не могат да направят нищо. По съвет на единия полицай подадох жалба срещу съпруга си. След 4 дни е дошъл прокурор, който е разговарял със съпруга ми и негови роднини (в мое отсъствие). На другия ден дойде да говори и с мен. Попита ме имам ли нови оплаквания през последните 4 дни и като казах, че нямам (защото не беше пил през тези дни, а когато не пие не говори), ме помолида се подпиша и да оттегля жалбата си. Два дни по-късно всичко се повтори - напиване, звънене на баща ми, на децата, посреднощ с обиди, че майка им е каква ли не, и заплаха да се махам от къщата му.
Вече не издържам и наистина искам да отида в дома на баща ми, но ме е страх, че ще ме преследва, ще ме тормози по телефона и т.н.
Какво мога да направя, за да се защитя?
- Дата и час: 26 Ное 2024, 21:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Семеен тормоз
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Съжалявам за това,което сте принудена да изтърпите.Линкът ,който съм ви пейстнала по-долу ще ви отвори законът за защита срещу домашното насилие.Там много ясно и на достъпен език е написано ,точно как можете да се защитите.Ако имате въпроси след това на драго сърце бих ви отговорила.
http://66.249.93.104/search?q=cache:oTB ... lr=lang_bg
http://66.249.93.104/search?q=cache:oTB ... lr=lang_bg
- димитрова
Само с "искам" не става.Дайте си ясна сметка какво Ви задържа при такъв човек?Защо сте се връщали, след като сте били наясно, че филмът е сериен?Доколко уважавате себе си и собственото си достойнство, ако въобще сте си оставили такова в резерв?Доколко всичко което сте правили до момента е имало някакъв смисъл и не е ли време за по драстични в смисъл окончателни действия от Ваша страна?Какво повече Ви остава?Нали не си въобразявате, че ще го промените и живота от Вашата младост ще се върне?Отговора е елементарен.
- alvisun
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|