Бих желал да потърся отговор на въпроса ми а именно:
От началото на 2002 г бившата ми съпруга е в чужбина, като се върна съвсем за кратко през м.февруари т.г
Преди заминаването си през 2002 г тя е дала пълномощно на майка си която да изпълнява родилските права дадени на бившата ми съпръга при бракоразводното дело.
От тогава до сега,на мен ми бе пречено по всякакъв начин на контактите ми с детето, и сами разбирате, детето беше привлечено на тяхна страна.
Въпросът ми е следният: мога ли да заведа съдебно дело за да ми бъдат дадени родителските права за отглеждане на детето ми докато бившата ми съпруга е в чужбина, аи тя дефакто не упражнява дадените и родителски права.
През м. юни сезирах районната прокуратура в града за това че детето ми е под непрестанен психически и физически тормоз от баба му, като същата беше предупредена със протокол по ЗМВР.
Днес сезирах районната прокуратура относно това че бившата ми съпруга не изпълнява съвестно родителсаките си задължения.
Правилно ли съм постъпил, и това че съм сезирал 2 пъти прокуратурата ще има ли ефект след завеждане на дело за присъждане на родителски права?
- Дата и час: 26 Ное 2024, 21:21 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
помощ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Г-не,завдете дело за родителските права върху детето.Това ,че сте сезирал прокуратурата и то два пъти ,ще ви бъде в помощ пред съда ,като приложите копие от жалбата и входящият й номер.Обърнете се и към агенцията за закрила на детето,не е лесно да ги откриете и да се консултирате с тях,те също ще ви помогнат ,още повече ,че по делото ще се иска и тяхното становище и в 90% от случаите то е от решаващо значение за изхода на делото.Имате голям шанс да спечелите правата върху детенцето си ,не отлагайте а действайте.До колкото съм запозната делото ще е освободено от държавни такси,към иска ще бъде прикрепен и иск за издръжка който със съгурност е безплатен.В случай ,че спечелите делото ,бившата ви съпруга ще ви дължи и всички направени от вас съдебно-деловодни разноски.Искрено желая успех!!!
- димитрова
Добре те направили като сте сизирали прокуратурата, но не изпускайте и още един важен държавен орган, който би могъл да ви съдейства не само като родител, представляващ заинтересована в случая страна.Обърнете се с молба към Директора на дирекцията по социално подпомагане във Вашата община.Същият би могъл да упражни пълната си власт, за да Ви съдествува посредством Отдела за закрила на детето, които са под негово разпореждане.Ако ще водите битка за детето си, направете това със всички позволени от законасредства, а това е едно от тях.Успех.
- alvisun
- Младши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|