- Дата и час: 26 Ное 2024, 23:02 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
таткото се появи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
таткото се появи
Имам дете на 1 г. и 7 м.което не е припознато от баща си. Бях бременна когато се разделихме, но той изобщо не го потърси след раждането. След година и половина чакане реших да заведа дело за бащинство, като исках да се премине направо на ДНКтест, без да губя време. След получаване на призовката таткото се появи - каза че може да ме влачи с години с това дело.Казах му че имам търпение и ще се боря. Понеже него много го притесняваше това ,че губещият трябва да поеме всички разходи по делото, поиска да си даде името долроволно и препира да оттегля иска. Мен много ме притеснява това, че ако оттегля иска доброволно той ще има пълни права над детето. Но в същото време пък той е моряк по професия и го няма в България с по 5-6 месеца, което би означавало че не може да упражнява род.си задължения. Аз искам всичко да е по законен ред, да му наложат свиждане и т.н. Пък и имам чувството че нещо му се мъти в главата, което не е в мой интерес-консултирал се е с адвокати и на всяка цена иска да не се стига до дело. Защо ли?Как да постъпя?
- shenijaz100
- Нов потребител
позволете му да припознае детето,след което заведете иск за предоставяне на розителски права и издръжка.В иска опишете това,което споделяте и с нас ,а именно ,че едва година и половина след раждането на детето ,бащата е проявил някакъв интерес, както и че през това време изцяло грижите за детето са били поети от вас и искате това да продължи така.Посочете издръжка ,според нуждите на детето и според възможностите на бащата но не повече от 80 лв ,освен ако не дай Боже детенцето не се нуждае от специални грижи и средства.Така или иначе ,дори и съдът да се произнесе по иска за бащинство ,че той е бащата ,ако този иск не е съединен с иск за род права и издръжка,то пак ще трябва да правите и такива искания.
- Гост
Anonymous написа:позволете му да припознае детето,след което заведете иск за предоставяне на розителски права и издръжка.В иска опишете това,което споделяте и с нас ,а именно ,че едва година и половина след раждането на детето ,бащата е проявил някакъв интерес, както и че през това време изцяло грижите за детето са били поети от вас и искате това да продължи така.Посочете издръжка ,според нуждите на детето и според възможностите на бащата но не повече от 80 лв ,освен ако не дай Боже детенцето не се нуждае от специални грижи и средства.Така или иначе ,дори и съдът да се произнесе по иска за бащинство ,че той е бащата ,ако този иск не е съединен с иск за род права и издръжка,то пак ще трябва да правите и такива искания.
Благодаря ви за отговора. Пропуснала съм да напиша ,че иска за бащинство е съидинен с иска за издръжка, но не и за род.права/но не съм много сигурна/Ако е така, правилно ли да разбирам, че трябва сега отделно да заведа иск за род.права?
- shenijaz100
- Нов потребител
ще се опитам да ви обясня:когато двамата родители са свързани с брак ,при евентуален развод м/у тях ,съдът автоматично решава спора и за родителските права.Не така стои въпросът обаче ,когато родителите нямат брак.Няма точна законова разпоредба,която да решава въпроса с тези деца.Има един член ,72 от СК ,който е озаглавен УПРАЖНЯВАНЕ НА РОД. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ ,по този член се разглеждат споровете за род. права при несемейни двойки.Т.е без съда да е сезиран да се произнесе по определен спор ,то той няма как да го стори.С иска за определяне на бащинство ,без да е съединен и с иск за определяне на род. права ,вие давате на този мъж не само задължението да плаща издръжка ,но и правата ,които има всеки баща спрямо своето дете,включително и право на режим на свиждане.Именно това е необходимо да искате от съда и не е късно да го сторите.Имате право да променяте и допълвате иска си,дори и ако не се откажете от иска за бащинство ,можете просто да го допълните.Но каквото и да сторите е добре решението да е общо и то да обхваща всичко ,което засяга детето и вашите интереси.Мога да си оставя моб.тел. в случай ,че тук не ви става напълно ясно и имате нужда от още информация ,но само ако ми оставите майл.
УСПЕХ!!!
УСПЕХ!!!
- Гост
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|