Здравейте , обръщам се към Вас като последна надежда !
Историята ми е следната : Омъжена съм от 25 години и имам дъщеря на 23 г.Проблемите със съпруга ми идват от алкохолизма му . Принудена съм да търся друг подход към него-развод . Въпросът е , че притежаваме единствено жилище и нямаме друга собственост . При конслутации с добър адвокат , той ни разясни , че дори и с развод ще имаме съвместно съжителство , а това е нетърпимо .Апартаментът е закупен със средства на моите родители , но направих грешката да не "засегна мъжкото му достойнство" и да го дкларирам на двама ни -така и двамата сме собствници . зблиците на пиански свади обаче са нетърпими и унищожаващи психиката на всеки нормален човек .Признава зависимостта си към алкохолизма но не предприема нищо-нито лечение , нито дори опит .Живее с мисълта , че ако утре умр поне да умре както иска , т.е с чашка в ръка . Има ли някаква възможност да се разведа с този човек и той да е далеч от мен. Надявам се да съществува понятие като принудително лечение или някаква дрега правна вратичка която да ме отърве от този кошмар. Ще Ви бъда благодарна на опита да ми помогнете .
- Дата и час: 26 Ное 2024, 23:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Molia pomognete mi!!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
Всъщност...
...в практиката нещата се решават така - производство по прекратяване на брака чрез развод. Не е задължително съда да постанови съвместно ползване на жилището, нещо повече имам подобен случай в който, жилището беше предоставено за ползване на доверителката ми, предвид системния тормоз от съпруга и алкохолик и понеже дамата е с увреждане, даже го осъдихме да и плаща издръжка. Всичко обаче е въпрос на доказване и преценка на съда.
По отношение на собствеността. След прекратяване на брака, може да прекратите съсобствеността и да твърдите, че жилището трябва да бъде възложено на вас - в изключителен дял, предвид факта, че имате изключителен принос за придобиването му. Трябва обаче да докажете в съдебното производство, че жилището е закупено с ваши средства или със средства на ваши близки. Може разбира се да представлява и трансформация на лично имущество. Предвид, че не сте дали по-подробна информация, само това мога да ви кажа на този етап.
Желая ви късмет!
По отношение на собствеността. След прекратяване на брака, може да прекратите съсобствеността и да твърдите, че жилището трябва да бъде възложено на вас - в изключителен дял, предвид факта, че имате изключителен принос за придобиването му. Трябва обаче да докажете в съдебното производство, че жилището е закупено с ваши средства или със средства на ваши близки. Може разбира се да представлява и трансформация на лично имущество. Предвид, че не сте дали по-подробна информация, само това мога да ви кажа на този етап.
Желая ви късмет!
- gery
- Потребител
Разбира се, че можете да се разведете и той да е далеч от вас. Въпросът със събствеността на жилището може да се реши в бракоразводното дело или по-късно, както ви е отговорила колежката, но не е толкова страшто както го описвате. Собстеността на жилището не зависи от това как сте го деклагирали в данъчното, а от това кога е придобито и по какъв начин. Ако искате по подробна информация пишете ми tina55@abv.bg
- tin55
Разбира се, че можете да се разведете и той да е далеч от вас. Въпросът със събствеността на жилището може да се реши в бракоразводното дело или по-късно, както ви е отговорила колежката, но не е толкова страшто както го описвате. Собстеността на жилището не зависи от това как сте го деклагирали в данъчното, а от това кога е придобито и по какъв начин. Ако искате по подробна информация пишете ми tina55@abv.bg
- tin55
Благодаря Ви!
Благодаря Ви !
Вдъхвате ми кураж да се боря и да отстоявам позицията си . Най - вероятно ще заведа в най-скоро време дело за развод и иск за присъждане на апартамента .Притеснявах се най-много , че апартамента е придобит по време на брак и в този смисъл е сем.имуществена общност , но от думите Ви разбирам , че е възможно да докажа закупуването на апартамента със средствата на моите близки и да постигна успех!
Благодаря Ви !
Абихте ли ми препоръчили добър адвокат по бракоразводни дела от Бургас ?
Вдъхвате ми кураж да се боря и да отстоявам позицията си . Най - вероятно ще заведа в най-скоро време дело за развод и иск за присъждане на апартамента .Притеснявах се най-много , че апартамента е придобит по време на брак и в този смисъл е сем.имуществена общност , но от думите Ви разбирам , че е възможно да докажа закупуването на апартамента със средствата на моите близки и да постигна успех!
Благодаря Ви !
Абихте ли ми препоръчили добър адвокат по бракоразводни дела от Бургас ?
- pro
- leila
Изобщо не ми е приятелка.
Просто жената е кадърна.
Ако исках да препоръчвам някой за да имам изгода, щях да предложа майка си.
Така че не се пъни много.
Просто жената е кадърна.
Ако исках да препоръчвам някой за да имам изгода, щях да предложа майка си.
Така че не се пъни много.
- morska
- Младши потребител
Ti / morska /shto ne vsemesh da si smenish profesiata ,shtoto mai si ia obarkala.mnogo si otvorena-glupava patka.Na edin chovek ne moja v tosi forum da dadesh svesten otgovor sa da pomognesh.Tvoite snania sa samo vraski.Mi napregni si malko kuhia mosak.Pogledni Gery tova e mlado momiche koeto raboti sas jelanie tasi profesia i dava savet na vseki koito ima nujda ot pomosht.A ti kakvo napravi do sega....? NISHTO
- leila
pro, ne vinagi "dobar advokat" 6te ti svar6i rabota. Ta nali ti samata si se savetvala s takav i toi ti e spretnal ideata za savmestnoto sajitelstvo. a 6to se kasae za razvod, edva li ima advokat v bg koito da ne e v sastoianie da te razvede. viz vaprosa za imota ti 6te e po slojen. ako ne uspee6 da dokaje6 transformacia ili po - goliam prinos , otivate s biv6ia si maj na publi4na prodan ako imota e nepodeliaem. taka 4e misli predi da predprieme6 ne6to. jelaia ti uspeh
- belcheva
- Нов потребител
pro, ne vinagi "dobar advokat" 6te ti svar6i rabota. Ta nali ti samata si se savetvala s takav i toi ti e spretnal ideata za savmestnoto sajitelstvo. a 6to se kasae za razvod, edva li ima advokat v bg koito da ne e v sastoianie da te razvede. viz vaprosa za imota ti 6te e po slojen. ako ne uspee6 da dokaje6 transformacia ili po - goliam prinos , otivate s biv6ia si maj na publi4na prodan ako imota e nepodeliaem. taka 4e misli predi da predprieme6 ne6to. jelaia ti uspeh
- belcheva
- Нов потребител
Re: Molia pomognete mi!!
Ако съпругът Ви освен с думи Ви напада и физически и имате доказателства за това - обърнете се и към прокуратурата , която може да предприме действия за принудителното му лечение !
Поне на първо време ...
Вярно е , че можете да се разведете и това вече Ви е било изяснено!
След развода по съдебен ред ще трябва да доказвате произхода на средствата , с които е закупен апартамента !... Извлечения от банкови сметки на роднините , които са Ви дали парите , писмени ( документи ) доказателства за продадени други имоти , парите от които са " влезли " в апартамента , разписки или договори за теглени заеми и т.н. а и свидетелски показания, в краен случай ще Ви свъаршат работа...
Конкретно какво следва да съберете като доказателства , ще Ви каже колегата , който ще се ангажира със случая Ви !
"Добрият адвокат " - това е една много спорна тема !
Ако Вие не си свършите сама работата по събирането на доказателствата - който и да ангажирате няма да Ви свърши работа !
Въпроса е да намерите човек , който добросъвестно и задълбочено да вникне в проблемите Ви!
Мисля , че съвсем погрешно българинът робува на имена !
И веднага се сещам за приказката за краставото магаре !...
Потърсете моя колега Божидар Кънчев ( ако още не сте ангажирали адвокат! ) в Бургас , кантората му е до Районния съд. Ще го откриете лесно...
Желая Ви успех !
Поне на първо време ...
Вярно е , че можете да се разведете и това вече Ви е било изяснено!
След развода по съдебен ред ще трябва да доказвате произхода на средствата , с които е закупен апартамента !... Извлечения от банкови сметки на роднините , които са Ви дали парите , писмени ( документи ) доказателства за продадени други имоти , парите от които са " влезли " в апартамента , разписки или договори за теглени заеми и т.н. а и свидетелски показания, в краен случай ще Ви свъаршат работа...
Конкретно какво следва да съберете като доказателства , ще Ви каже колегата , който ще се ангажира със случая Ви !
"Добрият адвокат " - това е една много спорна тема !
Ако Вие не си свършите сама работата по събирането на доказателствата - който и да ангажирате няма да Ви свърши работа !
Въпроса е да намерите човек , който добросъвестно и задълбочено да вникне в проблемите Ви!
Мисля , че съвсем погрешно българинът робува на имена !
И веднага се сещам за приказката за краставото магаре !...
Потърсете моя колега Божидар Кънчев ( ако още не сте ангажирали адвокат! ) в Бургас , кантората му е до Районния съд. Ще го откриете лесно...
Желая Ви успех !
- Swetozar Litman
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|