начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Наследяване без брак

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наследяване без брак

Мнениеот Колева » 31 Авг 2005, 11:02

Случаят е следния:
Живях 5 години на семейни начала с мъж, който почина преди 2 месеца. С мои средства преди година закупихме автомобил, който е на името на инвалид и приятелят ми го караше с пълномощно.
След смъртта, бащата на момчето взе автомобила за "известно време" и след неколкократни въпроси от моя страна, кога ще ми го върне и все не го връщаше, се обърнах към адвокат да прехвърлим автомобила на мое име (да заплатя ДДС и да направим договор с инвалида за покупко-продажба). Адвокатът установи, че преди 10 дни бащата на момчето вече си е издал пълномощно да управлява той автомобила.
Какво мога да направя, за да си върна колата?
Колева

Мнениеот Станкев » 31 Авг 2005, 11:31

Нищо не може да се направи в случая - освен да се изпие една чаша студена вода!
Съжалявам
Станкев

Мнениеот MS » 31 Авг 2005, 12:11

Знаете ли, че автомобилите внесени на името на инвалид са за лично ползване на инвалида и те нямат право да ги предоставят за ползване на други лица преди изтичане на 3 годишен срок от вноса.
Защо не се опитате да поговорите с инвалида и да му обясните, че ползването или продаването на автомобила на 3-то лице преди отпадане на ограничението може да му донесе значителни разходи по неплатените митни сборове.
Мисля, че може да се спогодите във ваш интерес.
MS

Мнениеот alex4o » 31 Авг 2005, 13:43

Пълномощното на бащата от инвалида ли е направено?
Изтекли ли са 3г през които колата не може да се прехвърля без разрешението от митницата?
alex4o
Потребител

Мнениеот галина » 01 Сеп 2005, 18:44

Госпожо Колева, ако преди година бяхте отделили време да се отбиете при адвокат ,за да ви бъде даден съвет,като си и платите за това,сега нямаше да задавате този въпрос във форума.Пуснете чешмата хубаво водата да се изтече и.......................ПИЙТЕ ЕДНА СТУДЕНА ВОДА!
галина

Мнениеот МS » 02 Сеп 2005, 10:37

галина написа:Госпожо Колева, ако преди година бяхте отделили време да се отбиете при адвокат ,за да ви бъде даден съвет,като си и платите за това,сега нямаше да задавате този въпрос във форума.Пуснете чешмата хубаво водата да се изтече и.......................ПИЙТЕ ЕДНА СТУДЕНА ВОДА!
МS

Мнениеот Гост » 02 Сеп 2005, 10:46

МS написа:
галина написа:Госпожо Колева, ако преди година бяхте отделили време да се отбиете при адвокат ,за да ви бъде даден съвет,като си и платите за това,сега нямаше да задавате този въпрос във форума.Пуснете чешмата хубаво водата да се изтече и.......................ПИЙТЕ ЕДНА СТУДЕНА ВОДА!

Г-жо Колева, много граждани са във вашето положение, практиката е толкова разнообразна и няма много общо с писанията по учебници и нормативни актове, от всеки казус има вратичка - вижте по- горе, смятам, че не е невъзможно решаването на вашия проблем, а за горното с адв. помощ и студената вода, смятам че е много лесно да пратиш някого да пие вода и да не си напрегнеш мозъка да измислиш нещо различно от писанията по учебниците.
Гост

Мнениеот галина » 02 Сеп 2005, 16:39

Интересно ми е да чуя как според вас би станало?Имам предвид за вратичката ................ :roll:
галина

Мнениеот Гост » 02 Сеп 2005, 20:13

Отваряш вратичката на друг шибалник, шбаш се с него и си вземашщ друг автомобил, а ако правиш добре свирки, може и къща. Всичко е в твоята уста. Обичам свирки.
Гост

Мнениеот Колева » 07 Сеп 2005, 15:22

Смятах, че това е форум за юристи и юридическа помощ....

Ако нямате мнение по въпросите, не е ли по-разумно да не отговаряте, вместо да сипете обиди?
Уважаема ГАЛИНА, не зная семейното ви положение, но дано никога не разберете болката, която изпитах от загубата на любимия човек!!! Не ви прави чест да ме обиждате.
Колева

Мнениеот Гост » 08 Сеп 2005, 13:12

Госпожо непознавам Галина, но не мисля че тя ви обижда. Напротив точно тя е единствено права в съвета си за вашето положение. Законов път за решаването му няма. А останалите пътища не искам да коментирам.... :roll:
Гост

Мнениеот jiji2 » 08 Сеп 2005, 20:09

Все пак, аз искам да Ви попитам - имате ли някакви документи, че сте платили с мъжа Ви автомобила на инвалида? Може да имате и предварителен договор за покупко-продажба, запис на заповед за сумата, или каквото и да било друго, но написано "черно на бяло"?
jiji2
Потребител

Назад към Семейни казуси