начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Публична информация

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Публична информация

Мнениеот Любопитен » 29 Авг 2005, 19:20

Интересува ме дали информацията за формален развод е публично достъпна. Иначе казано, имам ли законен и процедурен начин да разбера дали двама мои роднини са офоциално разведени или само така огласяват по стратегически съображения (наследства и делби).
Любопитен

Мнениеот галина » 29 Авг 2005, 19:50

Може да проверите в служба"ГРАОН".Може и да ви откажат информация,ако нямате свой човек.Може да се провери и по регистрите на районния съд/ако знаете годината на подаване на молбата и съда/.
галина

По-лесен начин....

Мнениеот gery » 29 Авг 2005, 21:03

... ще отнеме малко време, но по азбучниците водени при съответния районен съд, брачна колегия търсите по имената номера на делото и състава. После отивате при деловодителката на състава и питате има ли решение. Това е!
gery
Потребител

Мнениеот bellami_ » 29 Авг 2005, 21:48

:shock: Колеги! Втрещявате ме.Ако са се развели през 82-ра в КОЙ азбучник ще ги посъветвате да търсят?
А ако ответника е бил с адресна регистрация в с. Сусорлево, в азбучниците на КОЙ съд ще ги изпратите да ровят?
Към питащия: НЯМА сигурен начин да разбереш такава информация от съда и затова НЕ си губи времето!
bellami_
Младши потребител

Re: Публична информация

Мнениеот nedkov » 14 Сеп 2005, 18:29

[quote="Любопитен"]Интересува ме дали информацията за формален развод е публично достъпна.
Информацията не е публична и достъпна, но незаконосъобразно може да Ви я даде служител от общината, имащ достъп до ЕСГРАОН, както Ви посочиха по-горе, а също и служител от полицията. Повтарям това е незаконосъобразно и се санкционира, ако се докаже. Сещам се обаче за една друга възможност. Няма истински развод без разделяне на семейно имущество. Идете в службата по вписванията при районния съд по местонахождение на имотите им, за които знаете и поискайте справка за недвижимите имоти на двамата и след като ги установите поискайте справка за вписванията по партидата на недвижим имот, придобит по време на брака. Ако имат недвижим имот придобит по време на брака и не са си го раделили, дори и да имат решение за развод, то очевидно е, че той е формален. А ако са си го радлелили ще можете да проследите и намерите всички решения, които Ви интересуват.
nedkov
Младши потребител

Мнениеот Любопитен » 15 Сеп 2005, 04:18

Благодаря на всички за отзивчивостта. Последният съвет за проследяване на имотите ми хареса най-много още повече, че причината да искам информацията е поради имотни делби.
Любопитен

дрън дрън

Мнениеот Гост » 15 Сеп 2005, 11:16

"Ако имат недвижим имот придобит по време на брака и не са си го раделили, дори и да имат решение за развод, то очевидно е, че той е формален."
що за разсъждение? има толкова хора които са се развели неформално и са останали съсобственици на общия имот. Как може да съдите от това дали има делба на имот или няма, че разводът е формален :roll: :shock: :shock:
има толкова други причини поради, които един имот може да остане в обикновенна съсобственост след развод-я си представете че имота е неделим и никой няма пари да наплати на другия??!?
Гост

Назад към Семейни казуси