начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

за детето

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

за детето

Мнениеот кори » 17 Сеп 2005, 17:10

Здравейте,
сьс жена ми се разведохме.Тя се премести с любовника си и детето ни в друг град.Естествено сьдьт присьди детето на нея.Това което ме притеснява е това че тя непрекьснато настройва детето срещу мен и моите родители и когато последния пьт детето беше при нас стоеше с наведена глава и нищо не хапна от любимите неща, които маика ми беше приготвила. Много страдаме защото виждаме как детето ми което научих да плува да играе тенис и което е толкова жизнерадостно се е преварнало в психически неустоичиво.ИМАМ ПРАВО ДА ГО ВИЖДАМ 2 ПЬТИ В МЕСЕЦА И ПРЕЗ ВАКАНЦИИТЕ.През останалото време нямам достьп .Искам през останалото време да имам достьп поне по телефона които в момента ми е отказан от маиката.Вьпроса ми е може ли да поддаржам врьзка с детето си по телефона и не само аз а и моите родители/все пак са негови дядо и баба и много го обичат/за да не се отдалечи от нас .Детето ми е на 10 години и неискам да го изгубя тьй като виждам как искат да го отдалечат от нас.
преварително ви благодаря за отговора
кори

Мнениеот галина » 17 Сеп 2005, 18:09

Може разбира се да поддържате връзка с детето по телефона,както и вашите родители,братя ,сестри и т.н.Най-важното условие е-да знаете номера на телефона и да ви бъде разрешено да осъществите връзка. Ако това не стане,не бихте могли да се жалвате в съда,че бившата ви съпруга създава пречки във връзка с режима на свиждане.Ако тя спазва решението на съда и режима на свиждане се осъществява,то нямате основание да се жалвате пред съда. Все пак ,законът дава право да искате промяна в режима,както и в упражняването на родителските права.Последното обаче няма да е във ваш интерес,тъй като в повечето случаи детето се предоставя на майката.Все пак успех!
галина

детето

Мнениеот кори » 17 Сеп 2005, 20:04

"Най-важното условие е-да знаете номера на телефона и да ви бъде разрешено да осъществите връзка"
Точно това е вьпроса дали ако маиката на детето ни не разрещава да говори с мен по телефона дали мога да се обьрна кьм сьда за сьдеиствие и какви шансове имам да ми разрешат?
Жсе пак благодаря ви за отговора
кори

Dete

Мнениеот shisha » 18 Сеп 2005, 18:09

Според мен имате шансове да пробвате с новия закон за домашно насилие-в смисъл за психически тормоз от страна на жена Ви или мъжа, с които живее, но все пак направете консултация с адвокат като подробно изложите какво се случва с детето.
По този закон ако докажете тормоз от този мъж може да поискате детето да живее при Вас като временна мярка без да водите отделно производство.
Ако желаете повече информация пишете на shisha@abv.bg
shisha

Мнениеот Гост » 19 Сеп 2005, 10:40

Има и още една възможност- родители те ви да поискат да им бъде определен режим за виждане с детето. Техните права са независими от вашите и обикновено съдът ги уважава. Още повече, че след като детето е на 10 год. има възможност да се извика и да каже при кого иска да бъде.
Гост

за детето

Мнениеот кори » 19 Сеп 2005, 12:08

Много ви благодаря за информацията.Родителите ми ще бьдат много щастливи но има един проблем, незнаем нито адреса нито телефона на маиката на детето ни защото тя прекьсна врьзка с нас.Живее в друг град .
кори

Мнениеот shisha » 19 Сеп 2005, 12:36

Това, че не знаете адреса не е проблем. Ще изискате справка от Общината, като предполагате, че е регистрирана.
Накрая може и с държавен вестник. Няма проблеми!
shisha

Мнениеот Гост » 20 Сеп 2005, 16:28

Бихте могли да погледнете какви възможности Ви дава Закона за закрила на детето.
При подобно поведение на бившата Ви съпругата бихте могли да поискате от съда да присъди на Вас упражняването на родителските права.
Гост

Назад към Семейни казуси