- Дата и час: 26 Ное 2024, 23:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Развод и делба
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Развод и делба
Здравейте. Имам няколко въпрос и се надявам че тука мога да открия отговорите им. Родителите ми се развеждат доколкото знам всичкото имущесво се дели на две по равно. Първия ми въпрос е при какви условия майка ми може да иска по голям дял тъй като тя е направила и постигнала повечето и ввтория ми въпрос е след развода баща ми при какво положение може да ме лиши от наследсто на това което е получил след разода? Благодаря ви предварително
- Prit
Общото имущество на съпрузите се дели на две, но няма пречка по силата на чл.28 от СК майка ви да получи по-голям дял от общото имущество, ако докаже, че има по-голям принос в придобиването му. доказването става с всички средства. Едиствения начин да ви лиши от наследство е да се разпореди с него преди смърта си
- Гост
Оспорване на разпореждания приживе
Ако баща ви приживе се разпореди с имуществото си (с цел да ви лиши от наследство или просто защото така е решил), ще можете да атакувате сделките като си потърсите възстановяване на запазената част след смъртта му само ако тези сделки са дарения или завещания и ако те накърняват запазената част от наследството, което за вас, ако сте единствено дете, след развода му с майка ви е 1/2 от цялото му имущество. Ако след като се е разпоредил с някакви имущества, дори и с дарение или завещание, му е останал достатъчен актив, за да се удовлетвори правото Ви на запазена част, няма да може да искате възстановяването й и да искате намаляване на тези дарения или завещания.
- blinded
- Нов потребител
Prit написа:А мога ли да успорвам ако се разпореди с имуществото на други хора
Нещо не можах да разбера - как така ще се разпорежда с чуждо имущество и ако въпросът ви е такъв - с чие имущество? - на майка ви, ваше или ...?
- blinded
- Нов потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|