- Дата и час: 30 Ное 2024, 08:27 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
акт за раждане
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
акт за раждане
Бебето ми ще се роди, но нямам сключен граждански брак-с бащата живеем заедно - има ли пречка в акта за раждане на детето да се впише неговото име, въпреки, че нямаме брак, защото в общината ми обясняван- нещо за 3 месеца след раждането-през съда и т.н.- каква е процедурата, моля ви кажете?
- ak
ne
Никога не съм била омъжена - с бащата си живеем заедно! какво триябва да направя? Какви са тези 3 месеца, които ми ги говорят?
- ak
Това са пълни глупости!
След като нямате брак - нека бащата на детето ви подпише нотариално заверена декларация, с която припознава детето. Попитайте в общинската администрация дали нямат бланки. Няма пречка да бъде вписан като баща на детето ви в акта за раждане, достатъчно е да има желание и да го напри по предвидения в закона ред. А що се отнася до 3-месечния срок - той е за евентуално оспорване на произхода от ваша страна или от страна на детето. Не се притеснявайте, няма пречки поне до толкова до колкото сте изложили цялата информация по случая.
Успех!
След като нямате брак - нека бащата на детето ви подпише нотариално заверена декларация, с която припознава детето. Попитайте в общинската администрация дали нямат бланки. Няма пречка да бъде вписан като баща на детето ви в акта за раждане, достатъчно е да има желание и да го напри по предвидения в закона ред. А що се отнася до 3-месечния срок - той е за евентуално оспорване на произхода от ваша страна или от страна на детето. Не се притеснявайте, няма пречки поне до толкова до колкото сте изложили цялата информация по случая.
Успех!
- Гост
някъде в предишни теми се дискутираше този въпрос. аз попринцип не съм юрист, но помня , че пишеше за въпросната нотариална декларация, за която по-горе ти казват. Но както схванах трябва преди да се роди детето да я имаш, защото ако я нямаш, когато се роди детето, тогава ще го пишат с баща неизвестен и после вече ще трябва да правиш по-сложни процедури, за да припознае бащата детето. Което, разбира се не си заслужава, при условие, че нещата могат да се решат по-лесно чрез въпросната декларация.
- Мала
Аз имам дъщеря на 3 години. С баща й не сме женени. Тя се роди в "Тина Киркова". Когато се роди той написа при нотариус декларация за бащинство още докато се оформят документите след раждането в болницата. сега в акта й за раждане тя е с името на баща й и на съответното място той е вписан.
Има болници (например Шейново), в които бащата прави това пред съответния служител в самата болница.
Има болници (например Шейново), в които бащата прави това пред съответния служител в самата болница.
- мавро моло
Мала написа:някъде в предишни теми се дискутираше този въпрос. аз попринцип не съм юрист, но помня , че пишеше за въпросната нотариална декларация, за която по-горе ти казват. Но както схванах трябва преди да се роди детето да я имаш, защото ако я нямаш, когато се роди детето, тогава ще го пишат с баща неизвестен и после вече ще трябва да правиш по-сложни процедури, за да припознае бащата детето. Което, разбира се не си заслужава, при условие, че нещата могат да се решат по-лесно чрез въпросната декларация.
Глупости. Декларацията може да се изготви и подпише пред нотариус след като се роди детето и преди изготвянето на акта. За повече подробности виж чл. 35 и чл. 36 от Семейния кодекс.
- Гост
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|