- Дата и час: 26 Ное 2024, 23:12 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
неплатена издръжка - до прокурор или частна тъжба
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
неплатена издръжка - до прокурор или частна тъжба
какво дело да водя за неплатена издръжка - от частен или от общ характер. По едно време стана от частен характер, сега четох нормата на НК и ми се струва, че е до прокурор. Не намерих разпоредба която да препраща към частен характер. Моля да ми помогнете какво да пиша и до кой??????
- пепи
Действително, беше по частен път, но сега се върна старото положение - пишете жалба до Районна прокуратура, в която описвате от колко време не сте получавали издръжка и каква е дължимата общо сума, по силата на кое съд.решение и прочие. Прокурора ще разпореди полицейска проверка и ако се установи, че изнесеното в жалбата Ви отгова ря на истината, ще образува дознание , което евентуално по-късно ще бъде внесено в съда по общия ред.
- Гост
написах, обясних кога колко е плащал, откога е спрял да плаща и общия размер - счетоводната експертиза по изпълнителното дело към м. април плюс остатъка без лихви - и стигнах до искането така съм го формулирала и моля да ми кажете бъркам ли или е добре:
" Моля, да образувате предварително производство и след като установите, че има данни за извършено престъпление, да повдигнете обвинение срещу ...... ЕГН...., живущ..... затова, че след като е бил осъден да плаща по ... лв. месечна издръжка на малолетното си дете .... ЕГН... съзнателно не е изпълнил това си задължение в размер на повече от две месечни носки."
Друго трябва ли. Посочила съм № бракоразводно решение и бракоразводно дело.
Чувала съм, че стигне ли се до образуване на такова дело си плащат
" Моля, да образувате предварително производство и след като установите, че има данни за извършено престъпление, да повдигнете обвинение срещу ...... ЕГН...., живущ..... затова, че след като е бил осъден да плаща по ... лв. месечна издръжка на малолетното си дете .... ЕГН... съзнателно не е изпълнил това си задължение в размер на повече от две месечни носки."
Друго трябва ли. Посочила съм № бракоразводно решение и бракоразводно дело.
Чувала съм, че стигне ли се до образуване на такова дело си плащат
- Гост
Ако идеята е да се получи неплатеното, защо не пробваш процедурата по Наредбата за плащане на издръжка от държавата чрез общините
- praktika
- Младши потребител
Не мога чрез общината господина има недвижим имот и работи по трудово правоотношение, направила съм всичко което трябва, ако Ви обясня как от миналата година м. декември правя съдебно - счетоводна експертиза относно размера на дълга и как след две """вещи"" лица имам такава към 15.04. и все още не е връчена на господина няма да ми повярвате. И аз самата съм в шок и не вярвам - "" вещите"" лица на СИ при СРС са ВЪРХА!!!!! Прекръщават длъжници, не вземат предвид доказателства, абе ужас.
- Гост
- Гост
айде докато умните се наумуват , мъдрите се намъдруват господина духна през граница и вече се вее на бял кон някъде по света. Пуснахме жалба до прокуратура - ще се произнесе чак след месец, счетоводна експертиза не влязла в сила ужас освен да искам от общината издръжката - вече не работи - в чужбина е ,има имот, но той е единствен следователно не подлежи на публична продан помогнете
- гост
Не е точно така...
... за недвижимия имот. Съгласно чл.340, ал.1, б."а" oт ГПК изпълнението може да бъде насочено върху единствено жилище, тъй като задължението е за издръжка. Не съм прочела цялата тема, но ми се струва, че твърде късно сте решили да предприемете каквито и да било действия, и вместо да упреквате колегите че “умуват и мъдруват” трябваше да действате по-бързо. Прокуратурата нормално отговаря след няколко месеца, в съдебното изпълнение положението не е по-добре (сега е още по зле предвид, че повечето се готвят да стават частни съдия изпълнители). Можеше да се помисли и за отнемане на документите за задгранично пътуване. Всъщност много неща можеше да се направят, стига всичко да беше започнало своевременно!
- gery
- Потребител
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|