- Дата и час: 30 Ное 2024, 10:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
МАЙКАТА НЕ ИСКА БАЩАТА ДА ПРИПОЗНАЕ ДЕТЕТО
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
37 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Трябва да прецените всички положителни и отрицателни страни на положението. Ако детето остане с неизвестен баща едва ли в бъдеще ще се чувства конфортно. Знаете, че нашето общество е настроено отричателно спрямо такъв род отношения. Още повече с установяване на бащинството се уреждат въпросите и с родителските права. Ще имате право да търсете издръжка от бащата на детето, да му осигурите един по-добър живот и бащата е длъжен да ви я даде. Ще му бъде определен график за свиждане с детето и т.н. Ако имате разногласия винаги можете да се отнесете към съда за съдействие. Ако ви заплашна и ви тормози-вас или детето, винаги можете да му ограничите правата на родител. Пък и нали той трябва да докаже че е по-добрия родител
- Гост
Ще имате право да търсете издръжка от бащата на детето, да му осигурите един по-добър живот и бащата е длъжен да ви я даде.
Съжалявам,но ми стана смешно,не ви нападам ,обаче как се осигурява един по-добър живот с 30-50 лв?Наясно ли сте с разходите по едно дете?Едва ли не - и приказката има хубав край...двамата заживели щастливо...Всъщност,изобщо не ме интересува издръжката,все ми е тая...
Съжалявам,но ми стана смешно,не ви нападам ,обаче как се осигурява един по-добър живот с 30-50 лв?Наясно ли сте с разходите по едно дете?Едва ли не - и приказката има хубав край...двамата заживели щастливо...Всъщност,изобщо не ме интересува издръжката,все ми е тая...
- kalitina
Anonymous написа:Повярвайте повечето от нас знаем какво е да се гледа дете, както и за какво стигат парите и за какво не, и точно затова сме се заели да ви помагаме със съвети, но вие май нищо не искате да разберете и лично аз съжалявам, че въобще се опитах да ви помогна.........................
Понеже никак не обичам да обиждам,затова и мира не ми даде съвеста ми да не ви отговоря-не се впрягайте,нищо лично. Тонът ми е малко груб,защото наистина съм много отчаяна и объркана,на всяка цена искам да запазя детето си...Не съжалявайте,че сте се опитали да помогнете,човек не бива да съжалява за това...Успех-и продължавайте да помагате,/дори и на такива като мен/
- kalitina
Saveta mi e da ne osporvate pripoznavaneto.Ako go osporite -bashtata shte zavede isk za ustanoviavane na proizhod ot bashta i pak shte dokaje bashtinstvoto si. Dori i v sadebnoto proizvodstvo da sporite- nakraia toi shte ustanovi proizhoda na deteto i shte ste izpravena ne samo pred dete s bashta-no i pred bashta koito shte e ozloben ot sadebnia spor koito mu se e nalojilo da vodi s vas za da dokaje bashtinstvoto si.Pomislete si predvaritelno dali tova iskate. Saveta mi e da pogovorite s kandidata za bashta kato tsivilizovani hora.I dano se sporazumeete.Tova za izdrajkata za 30-50 leva na mesets izobshto ne e zadaljitelno.Pri polojenie 4e se sporazumeete i toi jivee i raboti v 4ujbina-niama pre4ka da se ugovorite toi da plashta i po goliama izdrajka.No po vajno e 4e shte moje da se ustanovi i edna emotsionalna izdrajka mejdu deteto i bashta mu(neshto koeto ne se kupuva s pari).
Ina4e ako tolkova mnogo darjite da vazprepiatsvate zavejdaneto na isk za ustanoviavane na bashtinstvo- to tamerete niakoi koito predi tova da pripoznae deteto.Pri nali4ie na titul za abshtinstvo iska na istinskia bashta shte e nedupostim i kato takav shte bade othvarlen ot sada(tova e profesionalen savet no dano ne me poslushate zashtoto v protiven slu4a iniakoi den moje da zapo4nete da si skubite kosite kato v brazilski serial)
Ina4e ako tolkova mnogo darjite da vazprepiatsvate zavejdaneto na isk za ustanoviavane na bashtinstvo- to tamerete niakoi koito predi tova da pripoznae deteto.Pri nali4ie na titul za abshtinstvo iska na istinskia bashta shte e nedupostim i kato takav shte bade othvarlen ot sada(tova e profesionalen savet no dano ne me poslushate zashtoto v protiven slu4a iniakoi den moje da zapo4nete da si skubite kosite kato v brazilski serial)
- neznaiko
Zabravih da kaja za lishavaneto na roditlskite prava.Poviarvaite mi ako vashiat saprug e reshil na edin sledvasht etap da vi otneme roditelskite prava nad maloletnot odete-tova niama da stane nikak lesno. Edva li niakoi sad v Republika Balgaria toku taka shte postanovi lishavane ot roditelski prava, tai kato tova e kraina miarka= Taka 4e v tova otnoshenie ne biva da se pritesniavate ako si izpalniavate vashite roditelski funktsii.
Po skoro moje da ima opiti za zavejdane na isk po 4l.71 al.2 ot SK - no i togava na kandidata za bashta shte mu e dosta trudno.Kolejkata po gore e prava 4e nad 3 godishno dete edva li sada shte postanovi da jivee pri bashtata(makar 4e za razlika ot neia az ne bih absolutiziral neshtata zashtoto v zakona niama takava zabrano. No praktikata pokazva 4e v nad 90% ot slu4aite predostavia uprajniavaneto na roditelskite prava na tolkova malko dete na maikata-govoria za 106 ot SK). Vse pak ako se opita da zavede isk po 72, al.2 ot SK dori i teoreti4no da dopusnem 4e iska mu bade uvajen ne vijdam kak shte izpalni sadebnoto reshenie pri polojenie 4e kazahte-bashtata jivee v 4ujbina.Bez vashe saglasie toi ne moje da izvede deteto ot stranata.A kak shte se griji ot distantsia??? Tova da ne e kukla da i komandvash po telefona.Pak kazvam edno dete ima nujda ot mnogo neshta niakoi ot koito se kupuvat -no drugi ne mojesh da kupish dori i da rabotish v 4ujbina
Po skoro moje da ima opiti za zavejdane na isk po 4l.71 al.2 ot SK - no i togava na kandidata za bashta shte mu e dosta trudno.Kolejkata po gore e prava 4e nad 3 godishno dete edva li sada shte postanovi da jivee pri bashtata(makar 4e za razlika ot neia az ne bih absolutiziral neshtata zashtoto v zakona niama takava zabrano. No praktikata pokazva 4e v nad 90% ot slu4aite predostavia uprajniavaneto na roditelskite prava na tolkova malko dete na maikata-govoria za 106 ot SK). Vse pak ako se opita da zavede isk po 72, al.2 ot SK dori i teoreti4no da dopusnem 4e iska mu bade uvajen ne vijdam kak shte izpalni sadebnoto reshenie pri polojenie 4e kazahte-bashtata jivee v 4ujbina.Bez vashe saglasie toi ne moje da izvede deteto ot stranata.A kak shte se griji ot distantsia??? Tova da ne e kukla da i komandvash po telefona.Pak kazvam edno dete ima nujda ot mnogo neshta niakoi ot koito se kupuvat -no drugi ne mojesh da kupish dori i da rabotish v 4ujbina
- neznaiko
Скоро разбрах че за да иска бащата да припознае детето/в моя случай без мое съгласие/:трябва да го направи в срок до една година от навършване на детето.Това означава ли /детето ми е на 3/че вече той няма право, че е изпуснал срока и вече може от 18 до 21 год на детето да предяви претенции за бащинство?В старите отговори никъде не срещнах този срок за предявяване на бащинство от таткото до една год. на детето.И последно-как стои въпроса?
- калитина
калитина написа:Скоро разбрах че за да иска бащата да припознае детето/в моя случай без мое съгласие/:трябва да го направи в срок до една година от навършване на детето.Това означава ли /детето ми е на 3/че вече той няма право, че е изпуснал срока и вече може от 18 до 21 год на детето да предяви претенции за бащинство?В старите отговори никъде не срещнах този срок за предявяване на бащинство от таткото до една год. на детето.И последно-как стои въпроса?
Не знам от къде сте разбрали, но това е пълен абсурд. Бащата може да припознае детето във всеки един момент. Припознаването се съобщава на майката и в срок до 3 месеца тя може да го оспори! Това е! Други фантазии и вариации по тази тема се несериозни и абсурдни!
- Гост
Не, няма срок за припознаването.
А относно съвета на Незнайко: за разлика от брачния произход от съпруга на майката, който може да бъде оспорен само от него самия или от майката, припознаването може да бъде оспорено от всяко лице, което има правен интерес. Това може да стане в едногодишен срок от момента, в който лицето е узнало за извършеното припознаване. Това значи, че дори вече друг да е припознал детето, ако биологичният баща е толкова упорит, няма гаранция, че ще му попречите да установи бащинството си.
А относно съвета на Незнайко: за разлика от брачния произход от съпруга на майката, който може да бъде оспорен само от него самия или от майката, припознаването може да бъде оспорено от всяко лице, което има правен интерес. Това може да стане в едногодишен срок от момента, в който лицето е узнало за извършеното припознаване. Това значи, че дори вече друг да е припознал детето, ако биологичният баща е толкова упорит, няма гаранция, че ще му попречите да установи бащинството си.
- Койчо от Конаре
има решение
Оставете го да си чупи главата-нека да припознае детето.Но щом е толкова нахакан го осъдете/но с добър адвокат/за добра издръжка. Ако ви тормози жалвайте се в полицията и в прокуратурата.А за да не ви пречи за детето заведете после дело за лишаване от родителски права.Тогава той няма да има никакви права, но задълженията му към детето,което е припознал си остават,а неплатената издръжка се трупа всеки месец и вървят лихви.Аз го направих и вече няма нито заплахи нито нито нищо.Желая ви успех !
- изпатила си
neznaiko написа:Spored men 4oveka koito vi e kazal tova za navarshvane na edna godina na deteto ne razli4av Pripoznavaneto ot Iska za osporvane na bashtinstvo.Makar 4e tam sroka e 1 godina to za bashtata tozi srok ne e 1 godina e ot momenta za uznavne a ne kogato deteto stane na 1 godina
Късно видях отговорите-ами човекът ,който ми каза това, е адвокат!Бившият ми адвокат-а върви,че се доверявай...
- Гост
E az ne sam advokat. To ne moje vsi4ki da stanat advokati. Pak i kavo kato 4oveka koito vi e kazal tova e advokat. AKo naprimer idete na lekar toi shte vi kaje edno.Ako idete pri drug lekar sas sashtite oplakvania shte vi kaje drugo.I taka. Viarno e 4e pri advokatite ako gi slushash ne znaesh na kogo da viarvash. Deto se vika 5 advokata 6 mnenia.No tova da ne vi pritesniava. Prosto poiskaite sledvashtia advokat da vi pokaje zakona.Vajno e kakvo kazva zakona.A advokata kakto vseki drug grajdanin v Balgaria moje da si tvardi vsi4ko.
P.S. Dobre 4e ste razgovariali s advokat a ne s politik.Ako beshe s politik -toi kavi shteshe da vi gi nagovori...
P.S. Dobre 4e ste razgovariali s advokat a ne s politik.Ako beshe s politik -toi kavi shteshe da vi gi nagovori...
- neznaiko
37 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|