При бракоразводно дело, взема ли се под внимание периода на съжителство преди брака?
Имам впредвид следното: Преди да сме сключили грл брак сме закупили жилище на името на съпруга, което по-късно е трансформирано в друго жилище на името и на двамата съпрузи.
- Дата и час: 26 Ное 2024, 23:18 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Съжителство преди брака
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
закупеното преди брака жилище е собственост на този, чието име пише в нот. акт. Така то става лично имущество. Когато сте закупили новото жилище след сключване на брака, ако то е на същата стойност като стойността на продаденото жилище, може да се приеме, че има трансформация на лично имущество и въобще да не се признае приноса на другия съпруг. Ако все пак стойността на второто жилище е по-голяма, то приноса на втория съпруг е само върху горницата. но това е въпрос за доказване. Ако имате доказателства, че първоначално закупеното жилище-преди брака , макар и писано на името на единия е купено със средства и на двамата, може и да докажете трансформацията за която твърдите, но мисля , чче това ще е много трудно, ако няма писмени доказателства. Така че дали ще се вземе под внимание, че жилището закупено преди брака е със средства на двамата са нужни яки доказателства и добри адвокати. Доста ще е трудно. Успех!
- Гост
А може ли..
да послужи поне като някакво доказателство следното: Свидетел, който ме е виждал да му давам спестяванията си и това, че след като аз съм започнала да спестявам по друга банкова сметка, неговите спестявания са намалели на половина. (Сигурно звучи малко объркано, но става въпрос за това, че сме работили заедно в чужбина и първоначално сме изпращали всички спестявания по сметки на неговите родители до определен момент) Имам и свидетел на това, че още преди да заминем за чужбина сме живели тук на семейни начала.
- Нов
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|