Разведена съм в чужбина. При развода в едната от клаузите на протокола съпругът ми изрично декларира, че се отказва от всякакви претенции към имущества в България. Че нито в момента няма, нито за в бъдеще ще има каквито и да било претенции пред нито един съд в България. Че ме освобождава да разполагам с тези имоти както намеря за добре.
Въпросът ми е какво трябжа да направя, за да се даде валидност на тази официална декларация и в България? Дали трябва да е част от екзекватурата или трябва да се подходи с отделна процедура?
- Дата и час: 26 Ное 2024, 23:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Отказване от имотни права.
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
...
За съжаление чуждестранния съд не може да вземе отношение по повод имоти, които се намират в България. Нашият ГПК е категоричен, че тези въпроси се разрешават само от компетентния български съд. Така че в тази част решението няма да бъде допуснато. А и ако не сте признали решението в България, тук вие сте все още омъжена. Което означава, че по отношение на имотите в СИО ще се иска и неговото съгласие.
Варианти има различни, но те зависят от добрата воля на съпругът ви!
Успех и късмет!
Варианти има различни, но те зависят от добрата воля на съпругът ви!
Успех и късмет!
- gery
- Потребител
Благодаря Ви Гери. Става дума точно за добрата воля. Той я има. Въпросът ми е: как да се узакони тя в България? Той няма намерение нито желание да пътува. Какъв документ е нужен, за да се прехвырлят неговите имотни права на мене.
Чуждестранният съд не е взел отношение, защото не е имало диспут. Неговата декларация е доброволна и е част от разводния протокол.
Какво е нужно да се направи в повече?
Чуждестранният съд не е взел отношение, защото не е имало диспут. Неговата декларация е доброволна и е част от разводния протокол.
Какво е нужно да се направи в повече?
- Клауза
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|