начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Признаване на решение

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

kam Gost

Мнениеот neznaiko » 19 Окт 2005, 08:56

Ne sam 4el tazi instruktsia, no ako te interesuva moga da ia pro4eta i da ti kaja kakvo pishe. Podoziram 4e tam sa napisali porednite nebivalitsi i to s blagorodnia motiv "evrointegratsia". Niamam nishto protiv evrointegratsiata ni no kogato se priemat zakoni koito posle se otmeniat, izmeniat prefasonirat i kavo li oshte ne s Instruktsii, pisma i vsiakavi drugi shturotii napravo pobiasniavam. Pitam se tova li ni e pravovata darjava?
Ina4e sam po sebe si KM4P ne e losh.Stiga da ne ti se nalaga da go prilagash. Samo za svedenia kodeksa predvijda i zavarenite slu4ai za koito ima visiashto proizvodstvo za ekzikvatura pred SGS da badat prekrateni i badat izprateni na obshtinite.Kato si predstavish 4e dva sastava v SGS do sega se zanimavaha samo s tova i ako ima niakavi spetsialisti v materiata te sa imenno tam, se pitam otkade shte doidat tezi korifeei v obshtinite deto shte se opraviat v materiata.Predi 2-3 mesetsa 4etoh edna statia na Anelia Mingova(koiato mnogo uvajavam) koiato prizna niakoi ot greshkite pri priemaneto na kodeksa i obeshta 4e " pri parva vazmojnost" ste gi opraviat - kavoto i da zna4i tova.Ne ni ostava nishto drugo osven da 4akame.A kavo 4akame e drug vapros.Az li4no se seshtam za prikazkata za Nevoliata.
neznaiko

Мнениеот Гост » 19 Окт 2005, 11:21

Колега Незнайко, ти все повече и повече ме кефиш, защото наистина мислиш като практикуващ юрист! Ако не те затруднява, би ли погледнал наистина тая инструкция (когато имаш време), да видим каква са я натворили!
Поздрави!
Ковачев (едно време така се изписвах на кирилица във форума, защото имаше и един Kovachev) :D
Гост

Мнениеот neznaiko » 19 Окт 2005, 13:36

Kdkto i podozirah porednoto pravno nedorazumenie. Beztsennoto ukazanie glasi kolko vnimatelno triabvalo vsi4ko da se gleda(siakash ako ne go biaha napisali - shtiahme da go karame prez prosoto).
Po vaprosa za resheniata na 4ujdestrani sadilishta za dopuskane na osinoviavane pak pishe da badem vnimatelni osobenno kam tova dali kam momenta na dopuskane na sadebnoto reshenie osinoviavania ne e navarshil 18 godini(na koi mu dreme 4e momenta na podavane na iskovata molba sledva da se sabludava za navrashvaneto ili ne na 18 godini). I primerno nishto ne e spomenato za slu4aite kogato litseto ne e navarshilo 18 godini no e sklu4ilo grajdanski brak(estestvenno 4e osinoviavaneto e nedopustimo i ako ima takova reshenie to shte e nishtojno no dali redovia slujitel v edna obshtina go znae...).
Kato 4etoh ukazanieto mi stana malko smeshno zashtoto na niakolko pati sa napisali "Jurista v obshtinata sledva da ......"V kodeksa nikade ne e poso4eno 4e jurista triabav da go napravi no Glavna direktsia "GRAO" e s4ela 4e moje da vavede zadaljenia za juristite sas ukazanieto si. Ne 4e ne go pravim i niama da go pravim, no az pone znam 4 sasedni obshtini kadeto niama nazna4en nito edin juriskonsult.Vaznikva smeshnia vapros "Zna4i li 4e v tezi obshtini niama da se priznavat sadebni reshenia na 4ujdestranni sadilishta"?
Apropo po vaprosa koito postavih vav foruma Glavna direktsia mal4i (i dobre 4e mal4i shtoto nai veroiatno shtiaha da iztarsiat niakoia glupost). Mislia 4e ve4e spodelih kak protsedirah az. Osinovenia koito ve4e e palnoleten(no kam mai mesets 2004g -datata na 4ujdestrannoto reshenie ne e navarshil 18 godini) se sreshna s men i shefa na GRAO. Obasnih na mladeja i na maika mu 4e ako podade molba do nas shte polu4i otkaz tai kato kam 2004g Nemskia sad ne e bil kompetenten da se proiznasia po delo za osinoviavaneto mu a edinstvennia kompetenten e bil SGS. Nadalgo i na shiroko mu obiasniavah 4e za men reshenieto na nemtsite e nishtojno - no mislia 4e toi ne me razbra.Posavetvah go da si naeme ako iska advokat(ne sma mu prepora4val nikoi) no mu kazah 4e ako polu4i otkaz ot nasha strana moje da objalva otkaza.Neznam kavo smiata da pravi mladeja no za men sashto bi bilo interesen kazusa.I dali v SGS vav vrazka s predstoiashtata ni evrointegratsia shte otmeniat otkaza.Nai gadnoto e 4e za grajdanite nie sme edni obiknovenni burokrati(razbirai drebni dushi4ki) i nikoi ne pita zakonodatelia zashto e natvoril takiva gluposti. No vseki triabav da si nosi krasta.
Stanh mnogosloven no v zaklu4enie samo shte kaja 4e tova 4e niakoi ne e pro4el ukazaniata na GD "GRAO" ne samo ne e fatalno no do goliama stepen e dobre - pone niama da se obarka ot tiah:)
neznaiko

Предишна

Назад към Семейни казуси