- Дата и час: 27 Ное 2024, 00:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
как да придобия имот по време на брака
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
18 мнения
• Страница 1 от 1
как да придобия имот по време на брака
Въпросът ми е следния:
как да придобия имот по време на брака така че при развода съпругата ми да не може да предяви претенции за СИО? Посъветваха ме да оформим сделката като дарение. Моля да ми кажете какви рискове крие това и има ли други по-добри начини да постигна целта си.
как да придобия имот по време на брака така че при развода съпругата ми да не може да предяви претенции за СИО? Посъветваха ме да оформим сделката като дарение. Моля да ми кажете какви рискове крие това и има ли други по-добри начини да постигна целта си.
- big brother
ако имотът е от вашите родители-дарението е най-добрата форма. Но ако е дарение от трето лице, съпругът ви може да атакува сделката като симулативна и има право да я развали. Ако скоро ще се развеждате, изчакайте приключването на бракоразводното дело.
- ostin
- Потребител
Друг, по-сигурен начин е да закупувате вещи от името на фирмата Ви. Има съдебна практика, според която вещите, представляващи част от имуществото на фирмата Ви ( била тя под формата на ЕООД, ЕТ ), не се разглеждат като СИО.
- dinev
- Потребител
Хубаво...
... съветвате човека да си регистрира ЕООД например, НО забравяте, че съгласно ТР съпругата има право да претендира част от дружествения дял на съпруга придобит по време на бракът. Единственото по-сложно е, че в случая няма презумпция за съвместния принос и същия трябва да се докаже!
- gery
- Потребител
Oshte po prosto e parvo da se razvedete i posle da si zakupite veshta koiato iskate. Taka ili ina4e sled kato zadavate takav vapros nai-veroiatno otnosheniata Vi sas sapruga sa stanali dosta bakalski.Niama kakvo da 4akate i posle da se kosite posle 4e toi vi e nadtsakal.Za tova napravo se razvedete i posle stanete sobstveni4ka.
- neznaiko
18 мнения
• Страница 1 от 1
|
|