Ожених се прибързано и твърде лекомислено.
Запознах се с жена ми преди 5 месеца и първоначално имаше изключително голямо привличане помежду ни (не бях изпитвал такова нещо дотогава), а и секса беше на ниво.
След 1 месец тя ми предложи да се оженим, а аз лекомислено приех. Месец и половина по-късно вече бяхме съппрузи.
Родителите ми бяха против, не я харесваха, но аз не ги послушах.
Сега осъзнавам че са били прави. След като сключихме брака, тя започна да се държи по различен начин. От отделни реплики усещам че мисли повече за парите и материалното (имам кола, 2 апартамента и влогове на мое име).
Какви са възможностите за по-скорошно разваляне/унищожаване на брака?
- Дата и час: 30 Ное 2024, 10:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Ожених се лекомислено! Как да се разведа?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Ако се изнесете в самостоятелно жилище и не живеете заедно известно време можете да претендирате за развод поради дълбоко и непоправимо разстройство на брака и едно от основанията ще е "дълга фактическа раздяла". Дано нямате през това време дете, това би усложнило нещата. Важното е да не сключвате каквито и да било договори за прехвърляне собственост било на жилищата, било на други Ваши вещи. Придобитото преди брака си остава Ваша лична собственост. Ако сте убеден в решението си да се разделите не Ви остава нищо друго исвен да се изнесете и да предприемете действия по развода.
- Гост
Моето виждане...
Не ви съветвам да напускате семейното жилище, защото при евентуален иск за развод съпругата ви ще предяви насрещен такъв, с който твърди че изключителна вина за разстройство на брака имате вие. Възможно е вместо да ви предявява насрещен, да се обяви за запазване на бракът и ако докаже, че виновен за раздялата сте вие (напуснали сте семейното жилище), ще ви отхвърлят иска – защото виновния съпруг не може да иска прекратяването на бракът и иска се отхвърля, ако невиновния съпруг се обяви за запазването му. Така, че въобще не съм съгласна с идеята да се “изнесете”.
Начина е развод по вина, но вие не трябва да давате повод за насрещен иск или шанс да се обяви за запазване на бракът.
Обичате ли съпругата си? Сигурен ли сте, че решението за развод е ваше, а на родителите ви? Бракът е взаимна отговорност и компромис, така че помислете внимателно в действителност ли желаете този развод или решението ви е импулсивно!
Начина е развод по вина, но вие не трябва да давате повод за насрещен иск или шанс да се обяви за запазване на бракът.
Обичате ли съпругата си? Сигурен ли сте, че решението за развод е ваше, а на родителите ви? Бракът е взаимна отговорност и компромис, така че помислете внимателно в действителност ли желаете този развод или решението ви е импулсивно!
- gery
- Потребител
Ако желаете все пак да се разведете то не можете да го направите по взаимно съгласие, тъй като такова май липсва у насрещната страна. Другият възможен вариянт е поради дълбоко и непоправимо разстройство на брака, за което следва да имате мотиви. Нормално е да се търси вина за това именно у вас самия, тъй като "прибъзраното решение" за брак си е Ваше и ако искате да "поправите" бързо нещата трябва да понесете последиците от това. При липса на фактическа раздяла, липса на други мотиви как ще докажете това "дълбоко е непоправимо разстройство" пред съда? Трябва да се мотивирате пред съда, все пак, иначе развод няма да бъде допуснат и положението ще е такова, каквото е в момента.
Естествено е и от Ваша страна да се потърсят мотиви и доказателства за вина и съпругата Ви, в противен случай, ако Вие сте ищец и вината е само у Вас, а съпругата Ви иска бракът да продължи да ъществува съдът няма да допусне развод. Все пак на какво се базира недоброто отношение към съпругата Ви? Конкретно какво в поведението й е ненормално спрямо Вас?
Естествено е и от Ваша страна да се потърсят мотиви и доказателства за вина и съпругата Ви, в противен случай, ако Вие сте ищец и вината е само у Вас, а съпругата Ви иска бракът да продължи да ъществува съдът няма да допусне развод. Все пак на какво се базира недоброто отношение към съпругата Ви? Конкретно какво в поведението й е ненормално спрямо Вас?
- Гост
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|