Здравейте,
обрйщам се към всички вас с молба за помощ, а не за съчувствие.
Съвсем накратко историята ми е следната. имам дете на 4 години. С баща му съм живяла 6м. първоначално след като се разделихме той плащаше издръжка и се виждаше с детето. от година и половина не го е търсил и не е плащал издръжка. Преди 10 дни поиска да вземе детето. Аз му отказах. Въпрасите са ми е следните-1.Мога ли да отнема родителските права на този човек, като не искам никакви пари от него нито за минал период нито за в бъдеще. 2. сложна ли е процедурата? 3.можете ли да ми препоръчате адвокат? и последно-след отмяна на родителските права ще се смени ли акта за раждане на детето и то на мое име ли ще бъде записано?[[/list][/url]
- Дата и час: 30 Ное 2024, 10:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
отнемане на родителски права
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Здравейте,
лишаването от родителски права е в действителност доста тежко, като процедура и доказване съдебно производство. Все пак от питането ви разбирам (поне за последната година и половина), че двете най-важни предпоставки за лишаване от родителски права са на лице, а именно не вижда непълнолетното си дете, не поддържа родителски контакт с него и не изплаща определената при развода издръжка за него. При лишаване от родителски права на бащата, същия ще продължи да дължи издръжка за непълнолетното ви дете, но няма да е необходимо неговото съгласие при издаване на задграничен паспорт на детето, както и няма да е необходима така наречената декларация съгласие за пътуване на детето в чужбина. Всъщност вие спокойно ще можете да пътувате с детето, като на граничните служители ще показвате решението, с което баща му е лишен от родителски права. Промяна в акта за раждане и удостоверението от акт за раждане няма да има.
лишаването от родителски права е в действителност доста тежко, като процедура и доказване съдебно производство. Все пак от питането ви разбирам (поне за последната година и половина), че двете най-важни предпоставки за лишаване от родителски права са на лице, а именно не вижда непълнолетното си дете, не поддържа родителски контакт с него и не изплаща определената при развода издръжка за него. При лишаване от родителски права на бащата, същия ще продължи да дължи издръжка за непълнолетното ви дете, но няма да е необходимо неговото съгласие при издаване на задграничен паспорт на детето, както и няма да е необходима така наречената декларация съгласие за пътуване на детето в чужбина. Всъщност вие спокойно ще можете да пътувате с детето, като на граничните служители ще показвате решението, с което баща му е лишен от родителски права. Промяна в акта за раждане и удостоверението от акт за раждане няма да има.
- Гост
Здравейте,
Гост съм пак аз, нещо не ме отчете при логването системата
Късмет и успех!
Гост съм пак аз, нещо не ме отчете при логването системата
Късмет и успех!
- gery
- Потребител
Много ви благодаря за отговора. Всъщност аз не съм имала брак с това лице и причината поради, която искам да започна тази процедура е физически и психически тормоз нанесени ни на мен и на детето от това лице
- bibi
- Нов потребител
Много ви благодаря за отговора. Всъщност аз не съм имала брак с това лице и причината поради, която искам да започна тази процедура е физически и психически тормоз нанесени ни на мен и на детето от това лице
- bibi
- Нов потребител
bibi написа:Много ви благодаря за отговора. Всъщност аз не съм имала брак с това лице и причината поради, която искам да започна тази процедура е физически и психически тормоз нанесени ни на мен и на детето от това лице
Съжалявам, мислех че сте разведена, но така или иначе това не променя нещата, ако детето е припознато по надлежния ред от бащата. Можете ли да докажете психическия и физическия тормоз спрямо вас и детето? Ако можете това е още един плюс!
- gery
- Потребител
да мога да го докажа. Имам медицинско свидеетлдство, жалбав прокуратурата и т.н. Цялата ми идея е този човек да няма право да вижда детето. Току що посетих вашият сайт и мисля, че ще бъде най разумно да се срещнем. не искам да прозвучи грубо, но другото нещо, което ме интересува е колко горе долу ще струва едно такова дело?
- Гост
имах подобен случай. При вас бащата е поискал да види детето, при мен нито веднъж просто се е изпарил. В съдебна зала го докараха с белезници. На първа инстанция прокурора заяви, че молбата трябва да бъде уважена, както е предявена. Защитата му говори три страници - надлежно записани в протокола/ никога не съм виждала подобно нещо/ с две изречения и посочване на доказателства и то писмени, находящи се в кориците на делото сринах цялата му пледоария - позоваваше се на неверни неща. Съдебно решение - отхвърля. Обжалвам. Окръжния прокурор заявява, че първоинстанционното решение е нищожно - намаше съдебни заседатели. Съда иска алтернативно - прокурора да се уважи жалбата. Господина отново с белезници в залата - този път без адвокат - иска съда да му определи издръжка не бил плащал, защото такава не му е определена и майката трябвало да я потърси по съдебен ред. Чакаме съдебно решение - потвърждава решението на първоинстанционния съд и отхвърля жалбата. Незнам каво да правиме освен отново да подаваме искова молба за отнемане на родителски права. Много трудно, много.
- Гост
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|