здравейте всички!
бих искала да ви помоля за помощ-желая да се разведа със съпруга си,не може да става и дума за споразумение,подготвила съм си повечето документи,но мола-кажете ми като цяло какво ще ми е нужно като документация...някакъв статистически лист?!?нямам достатъчно пари да си позволя адвокат понеже ми искат космически суми...мислите ли,че бих се справила и сама?
наистина много благодаря предварително на всички,които се отзоват!на останалите-късмет
- Дата и час: 26 Ное 2024, 21:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
моля,помогнете!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
По-скоро...
Няма да можете да се справите сама, след като развода ще е по вина. Просто не е толкова елементарно, колкото изглежда. В исковата молба трябва да се изложат обстоятелствата свързани с брачните провинения. Трябва да осигурите и задължително поне двама свидетели. Към исковата молба се прилагат писмени доказателства като у-ние от акт за сключен гр.брак (оригинал), копие от у-ние за акт за раждане на родените от брака деца, копие от НА за собственост ако семейното жилище е СИО, доказателства за доход на ответника – ако разполагате с такива, ако не се искат съдебни удостоверения за да се снабдите с такава информация от работодателят му. Прилагат се статистическа карта, съобщение за прекратен брак и декларация по образец. Имате държавна такса от 10 лв. + 1лв. за образуване на делото. Рискувате обаче тръгвайки сама на борба, съпругът ви може да предяви насрещен иск и от цялата работа може да ви се наложи да платите разноските на неговия адвокат. При спечелване на делото вашите разноски за адвокат ще трябва да се заплатят от съпругът ви.
- gery
- Потребител
Минималният хонорар за дело за развод е 100 лева, повечето колеги вземат по 150-200 лв. Ако Ви искат повече - потърсете друг адвокат.
Ако и тези суми Ви се виждат космически, може да помолите някой колега да Ви напише исковата молба и да Ви вземе пари само за това, но само трудно ще се оправите.
Ако и тези суми Ви се виждат космически, може да помолите някой колега да Ви напише исковата молба и да Ви вземе пари само за това, но само трудно ще се оправите.
- Гост
... ами....
... това е по тарифа, лично аз в Сф. не познавам колега, който ще вземе развод по вина за по-малко от 500 лв.
- gery
- Потребител
аз за такива хонорари говоря-над 500 лв.Исковата молба ми я подготвиха,въпросът е за другите документи, но сега разбрах.Много ви благодаря затова че се отзовахте.А съобщението за прекратен граждански брак за какво е?Та нали още не сме се развели?лесното в случая е, че нямаме деца, нито семейно жилище.А той няма толкова мозък в главата за да се сети да предяви насрещен иск;)
още веднъж едно голямо БЛАГОДАРЯ
още веднъж едно голямо БЛАГОДАРЯ
- питаща
Съобщението се подава в съда предварително, за да може като постанови развод, да го препрати в общината, т.е. за улеснение
- sandova
- Младши потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|