начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Smyana na familno ime w sledstwie na brak wyw FR

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Smyana na familno ime w sledstwie na brak wyw FR

Мнениеот Alex Joana » 17 Ное 2004, 12:03

Dobyr Den na wsichki i blagadarya za pomoshta vi dotuk!

Imam edin wypros, swyrzan tozi pyt s familnoto mi ime. Pres mesec Juili se omyjih wyw France i bih iskala da zapazya sobstwenoto si familno ime i da dobawya s "-" towa na sypruga mi. Wyw France nyama nikakyw problem, tyj kato towa stawa awtomatichno i syprugata reshawa koe ime da izpolzwa bez dopylnitelni proceduri.
W Bulgaria obache (w kmetstwoto na rodnia mi grad) iskat dokument, na koito pishe yawno che priemam imeto na sypruga mi.

Imam problem da namerya takyw dokument ,tyj kato ne znam koya instituciya wyw FR moje da mi go izdade.
Moga li da naprawya towa pri notarius?

Nyakoi znae li tochno kakwi dokumenti sa nujni w BG za smyana na familnoto mi ime?

Blagodarya Vi predwaritelno!!

Pozdrawi na wsichki,
Alex.
Alex Joana

Re: Smyana na familno ime w sledstwie na brak wyw FR

Мнениеот s_cekova » 17 Ное 2004, 13:39

Акт за сключен граждански брак играе ролята на такъв документ.Трябва да представите заверен препис от този акт във вашето кметство,където да впишат промяната в регистрите по гражданско състояние
s_cekova
Младши потребител

Мнениеот Alex Joana » 17 Ное 2004, 14:03

Tozi dokument e weche predstawen i brakyt moje da byde zaweren, no ot kmetstwoto ne jelayta da smenyat imeto mi. W towa e problema.
Alex Joana

Мнениеот донна2 » 17 Ное 2004, 14:13

Напишете една жалба до кмета против лицето ,което отказва да смени името ви
официалният документ е акта за сключен граждански брак там си пише за пръв път срещам такова нещо ,може пък на служителката да не и е ясно
донна2

Мнениеот s_cekova » 17 Ное 2004, 15:55

И аз за пръв път чувам,че се изисква някакав докумен с който да се удостовери смяна на фамилия.Този служител/ка даде ли ви някакво обяснение какъв да бъде той?Срещнете се с кмета на на вашия град и изложете проблема си.Той със сигурност ще ви каже какво точно се изисква.
s_cekova
Младши потребител

Мнениеот Alex Joana » 17 Ное 2004, 16:07

Slujitelkata mi iziskwa dokument, na koito da byde napiusano che priemam nowoto ime!! A wyw FR takyw dokument nyama, stawa awtomatichno sled braka, ako syprugata go jelae. Posle syshtata slujitelka mi kaza, da i predstawya dokument, zaweren ot frenski notarius, na koito da pishe, che zakonite na FR pozwolyawat da si smenya imeto. A towa go pishe na t.nar "Livret de Famille", "semeina kniga", koyato poluchawame pri skluchwane na braka.

Ne s kakyw drug dokument da i dokaja smyanata na imeto mi.
Alex Joana

Мнениеот донна2 » 17 Ное 2004, 16:15

май ти иска препис от съответния закон ,чудно за какво и е
донна2

Мнениеот s_cekova » 17 Ное 2004, 16:32

Според мен това е някоя скучеща чиновничка,която е решила да си придава важност.Като толкова иска документ,представете и нотариално заверено копие от тази така наречена "семейна книга"
s_cekova
Младши потребител

Мнениеот Alex Joana » 17 Ное 2004, 17:00

Iznerwyashto e, kogato takiwa slujitelki si predawat wajnost i zabawyat neshtata poradi neizwestni prichini...

Blagodarya i na dwete za informaciyata!!

POzdravi,
Alex.
Alex Joana

Мнениеот advivanov » 17 Ное 2004, 18:41

че безчинствата чиновничките и тук като че ли не е нещо ново, но е ясно че Алекс иска да си има паспорт с имената на съпруга си. за да си на ясно какво точно ти искат направи молба която да е заведена с входящ номер. не забравяйте, че чиновника когато е безадресен е всевластващ, но когато му искаш личния подпис или мнение или станомище под което да се подпише е точен и преди всичко страхлив да не сгреши. Алекс заверен превод на документа с който си сключила граждански брак във Франция и заявление за промяна на гражданското ти състояние във общината са напълно достатъчени за да си промениш статуса. Ако все пак имаш проблеми звънни на 082 273706 иванов
advivanov
Младши потребител

Назад към Семейни казуси