Razvedena sam, no sas bivshiat mi saprug niamame dobri otnoshenia. Predi niakolko meseca se omajih za 4ujdenec, a predi dni polu4ih zelena karta NO sega vaznikva vaprosat kakvo da pravia s bashtata na sina mi (bivshiat saprug) ako ne se saglasi da pusne deteto v USA? Molia Vi pomognete mi sas savet kakvo da napravia, kakvo da mu kaja i kakav vid deklaracia triabva da podpishe (kakvo triabva da pishe vatre) za da moje sinat mi da doide s men ,i ako ne se saglasi kakva e procedurata prez sada, kolko vreme trae i kakv moje da e eventualnia izhod? Naistina mnogo vaprosi imam po slu4aia, no molai da razberete,4e tova e goliam problem za men , a moje bi i za mnogo maiki v podobno na men polojenie. Vse pak mislia4e zaminavaneto na sina mi v USA e dobar shans za negovata realizacia v jivota, kakvato tuk za sajalenie vse oshte ne vijdam??!! Shte 4akam otgovorite Vi poneje 4uvstvam , 4e ste imam goliam problem.
Predvaritelno Vi blagodaria
- Дата и час: 22 Ное 2024, 20:19 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Izvejdane na data za granica sas zelena karta s ediniat rodi
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Izvejdane na data za granica sas zelena karta s ediniat
Vijte v rubrikata За правото на "свободно" преминаване
- Seriozna
ako ima osnovanie za lishavane ot roditelski prava na bivshia saprug...dori da ne e saglasen, moje da se napravi neshto po vaprosa da mu se otnemat, no edva li vremeto shte stigne za vodene na delo i rezultata ne moje da se garantira
ima edna druga podrobnost, koiato shte go motivira da go pusne :))))))))
sled opredeleno vreme /5godini/ bivshia vi saprug moje da kandidatstva za zelena karta kato bashta na deteto s predimstvo i bez da e izteglen ot lotaria - 4aka se 2-3 godini, no ia specialni kvoti za rodnini na polu4ili zelena karta, po-to4no bratia, sestri i roditeli vednaga sled kato se polu4i grajdanstvo.
za pove4e informacia mi se obadete ako jelaete na tel 319478 ili
098687880
P.P. imate pravo i na oblek4eni uslovia za vishe obrazovanie do 3 godini ot vlizaneto si v USA..t.e. po4ti bezplatno
ima edna druga podrobnost, koiato shte go motivira da go pusne :))))))))
sled opredeleno vreme /5godini/ bivshia vi saprug moje da kandidatstva za zelena karta kato bashta na deteto s predimstvo i bez da e izteglen ot lotaria - 4aka se 2-3 godini, no ia specialni kvoti za rodnini na polu4ili zelena karta, po-to4no bratia, sestri i roditeli vednaga sled kato se polu4i grajdanstvo.
za pove4e informacia mi se obadete ako jelaete na tel 319478 ili
098687880
P.P. imate pravo i na oblek4eni uslovia za vishe obrazovanie do 3 godini ot vlizaneto si v USA..t.e. po4ti bezplatno
-
Anastassia.Terzieva - Потребител
Kak moga da go lisha ot roditelski prava i ako podpishe takova palnomoshtno za kolko vreme to moje da izte4e?
- Bebe
ОГРАНИЧАВАНЕ НА РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА
Чл. 74. (1) Когато поведението на родителя представлява опасност за личността, възпитанието, здравето или имуществото на детето, районният съд служебно или по искане на другия родител или на прокурора взема съответни мерки в интерес на детето, като при нужда го настанява в подходящо място.
(2) Такива мерки се вземат и когато родителят поради продължителна физическа или душевна болест или поради продължително отсъствие или други обективни причини не е в състояние да упражнява родителските си права.
ЛИШАВАНЕ ОТ РОДИТЕЛСКИ ПРАВА
Чл. 75. (1) Родителят може да бъде лишен от родителски права:
1. при особено тежки случаи по предходния член;
2. когато без основателна причина трайно не полага грижи за детето и не дава издръжка;
3. (изм. - ДВ, бр. 63 от 2003 г.) когато е оставил детето за отглеждане в специализирана институция и не го е потърсил в 6-месечен срок от деня, в който е трябвало да го вземе.
(2) Производството за лишаване от родителски права се образува служебно от районния съд или по искане на другия родител или на прокурора. Делото се разглежда по исков ред с участие на съдебни заседатели.
(3) По делото задължително се изслушват прокурорът и родителят, чието лишаване от права се иска, освен ако той не се яви без уважителни причини.
Popada li pod hipotezata na chl.75, al.1, t.2?
Pozdravi
Gery
Чл. 74. (1) Когато поведението на родителя представлява опасност за личността, възпитанието, здравето или имуществото на детето, районният съд служебно или по искане на другия родител или на прокурора взема съответни мерки в интерес на детето, като при нужда го настанява в подходящо място.
(2) Такива мерки се вземат и когато родителят поради продължителна физическа или душевна болест или поради продължително отсъствие или други обективни причини не е в състояние да упражнява родителските си права.
ЛИШАВАНЕ ОТ РОДИТЕЛСКИ ПРАВА
Чл. 75. (1) Родителят може да бъде лишен от родителски права:
1. при особено тежки случаи по предходния член;
2. когато без основателна причина трайно не полага грижи за детето и не дава издръжка;
3. (изм. - ДВ, бр. 63 от 2003 г.) когато е оставил детето за отглеждане в специализирана институция и не го е потърсил в 6-месечен срок от деня, в който е трябвало да го вземе.
(2) Производството за лишаване от родителски права се образува служебно от районния съд или по искане на другия родител или на прокурора. Делото се разглежда по исков ред с участие на съдебни заседатели.
(3) По делото задължително се изслушват прокурорът и родителят, чието лишаване от права се иска, освен ако той не се яви без уважителни причини.
Popada li pod hipotezata na chl.75, al.1, t.2?
Pozdravi
Gery
- _gery_
Po otnoshenie na chl.75,al.1,t.2
Gery, spored teb kakvo se razbira pod traino nepolagane na griji ot strana na neotoriziraniya ot syda roditel? Ili drugoyache kazano, kakvi sa negovite zadyljeniya za chieto neizpylnenie toj moje da byde ukoren? Izklyuchvam izdryjkata. Tova naj-lesno se izpylnyava.
- Seriozna
Re: Po otnoshenie na chl.75,al.1,t.2
Da, i az imam sashtia vapros poneje zapo4nah delo za ograni4avane na roditelski prava i za uveli4avane na izdrajkata, no neshtata taka se obarkaha 4e edva li shte imam uspeh pone za ednoto neshto, a i se proto4i mnogo vreme. Izobshto niama krai- kak mogat neshtata da se uskoriat?
- Bebe
Ami chestno kazano v moiata praktika imam 2-3 takiva dela ;) i neplashtaneto na izdrajka, kakto i neizpalnenieto na sadebnoto reshenie v chastta mu otnosno rejima na lichen kontakt, t.e dezinteresiraneto na bashtata minava za osnovanie :)za lishavane :P
Moje da se probva i :) ako e osajdan, che vliae losho na psihologicheskoto razvitie na deteto ili s amoralnoto si povedenie i darjanie...
Moje da se probva i :) ako e osajdan, che vliae losho na psihologicheskoto razvitie na deteto ili s amoralnoto si povedenie i darjanie...
- _gery_
Mi daite si koordinatite za da vi obiasnia po- podrobno, ako imate jelanie.
Blagodaria Vi predvaritelno
Blagodaria Vi predvaritelno
- Bebe
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|