начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Нарушение на Заповед на Кмета?

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Нарушение на Заповед на Кмета?

Мнениеот backstage » 26 Яну 2013, 19:15

Преди малко мой приятел ми зададе въпрос, на който не мога да му отговоря с точност. Аз съм студент по право и въпросът е каква е санкцията при продажба на алкохол тази нощ и утре - по повод забраните, свързани с предстоящият Референдум. Това, което знам аз е, че кметът на всяка община издава заповед, с която се въвежда въпросната забрана. Ето я и тази за община Перник: http://pernik.bg/wp-content/uploads/201 ... ed2501.jpg

Но къде е установена санкцията при нарушение на заповедта? Аз лично предполагам, че е в чл. 31 от ЗАНН и санкцията би трябвало да е в размер от 2 до 50лв, защото никъде другаде не намерих конкретен текст. Но въобще не съм убеден, че съм прав и затова се обръщам към вас.
Трябва да си търпелив към седем основни чувства. Да си търпелив към седем основни чувства: Омраза, обожание, страх, яд, тъга, радост и загуба.
Аватар
backstage
Младши потребител

Назад към Административно право