начало

КС: Експерти да преброят повторно гласовете в 1777 секции и да проверят протоколите за недействителните бюлетини в 442 КС: Експерти да преброят повторно гласовете в 1777 секции и да проверят протоколите за недействителните бюлетини в 442

юрисконсулт в специализирана администрация?

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

юрисконсулт в специализирана администрация?

Мнениеот 13 » 26 Яну 2005, 11:03

Колеги, моля за мнение може ли да съществува длъжност юрисконсулт в специализирана администрация или само в обща?
Предварително благодаря!
13

Re: юрисконсулт в специализирана администрация?

Мнениеот Pitanka » 26 Яну 2005, 17:12

Според мен съществува. Според устройствения превилник на една държавна агенция Дирекция "Правна" в същата агенция е специализирана администрация, а служителите втази дирекция са само юрисконсулти.
Pitanka

Re: юрисконсулт в специализирана администрация?

Мнениеот 13 » 26 Яну 2005, 18:09

По принцип в Наредбата за прилагане на ЕКДА и Закона за администрацията пише, че правния отдел е в общата администрация. Проблема е, че искат да ме местят към специализираната поради ново щатно разписание, но твърдят, че там не може да има длъжност юрисконсулт, а само експерт. Аз лично никъде не срещнах ограничение за това и не мога да разбера на какво се базират. Те също не могат да се мотивират, но твърдят, че е така!!!
13

Назад към Административно право