начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Бракоразвод и делба на движимо имущество преди брака

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Бракоразвод и делба на движимо имущество преди брака

Мнениеот spiders4 » 18 Сеп 2020, 01:40

Здравейте,

Преди да сключим брак с жена ми, закупих автомобил и го записах на двамата на името пред нотариуса. Сега се развеждаме, едно че иска огромна издръжка и въобще нямам достъп до автомобила.
Имам извлечения от банката от същия ден за теглене на съответната сума и свидетел, който беше с мен докато ги теглих, също съм взел от нотаруса съответния договор за покупко-продажба.

Въпроса ми е, ако подам дело за делба, възможно ли е да докажя, че автомобила е изцяло мой и да си го върна? Моля за съвети и идей.
По време на бракоразводното дело може ли да тече и това?
spiders4
Нов потребител

Re: Бракоразвод и делба на движимо имущество преди брака

Мнениеот jhoro » 18 Сеп 2020, 10:09

spiders4 написа:Въпроса ми е, ако подам дело за делба, възможно ли е да докажя, че автомобила е изцяло мой и да си го върна? Моля за съвети и идей.
По време на бракоразводното дело може ли да тече и това?

Не.
Щом придобит преди брака и е регистриран на името на двамата - разеода няма нищо общо.
Всички публикации, свързани с този профил, са плод на вашата фантазия!
Интернет не съществува!
jhoro
Активен потребител

Мнениеот spiders4 » 20 Сеп 2020, 13:40

В случая какви са ми възможните варианти?
Въобще имам ли някакви варианти?
spiders4
Нов потребител

Мнениеот propensity » 20 Сеп 2020, 15:57

Имате два варианта

Да поискате официално от жена ви да ви даде достъп да автомобила, и че ако не го направи ви дължи наем - за обезщетение за лишаване от ползването на вещта.

Може да поискате и делба. Предвид това, че автомобилът е реално неподеляема вещ, съдът я изнася на публична продан (където трето лице или вие можете да изкупите дела на съпругата ви и да придобиете цялата).

Вариант съдът да ви отсъди целия автомобил е почти нищожен.
propensity
Потребител

Мнениеот spiders4 » 20 Сеп 2020, 17:16

propensity написа:Имате два варианта

Да поискате официално от жена ви да ви даде достъп да автомобила, и че ако не го направи ви дължи наем - за обезщетение за лишаване от ползването на вещта.

Може да поискате и делба. Предвид това, че автомобилът е реално неподеляема вещ, съдът я изнася на публична продан (където трето лице или вие можете да изкупите дела на съпругата ви и да придобиете цялата).

Вариант съдът да ви отсъди целия автомобил е почти нищожен.

Благодаря за отговора!
spiders4
Нов потребител

Назад към Семейни казуси