Здравейте,
Както виждам проблемът с издръжките е доста наболял. Моето положение е следното: Разведена съм от 2001г. Съдът осъди бившият ми мъж да плаща издръжка, но разбира се досега ми е плащал от дъжд на вятър. В началото на 2002 бях решила да си търся издръжката и се обърнах към адвокатът ми от бракоразводното дело. Той се зае с въпроса, но доколкото разбрах са изпратили на бившия ми съпруг покана да си плаща. След това той пак плати за известно време и пак спря. Аз все отлагах да предприема нещо и бихте ли могли да ми кажете какво трябва да предприема сега. Благодаря ви предварително
- Дата и час: 23 Ное 2024, 01:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Izdrajka na dete
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Izdrajka na dete
Възможно е общината да изплаща присъдената ви издръжка, ще ви стане ясно като прочетете Наредбата:
http://www.consult-bg.com/index.php?mode=readlaw&id=63
http://www.consult-bg.com/index.php?mode=readlaw&id=63
- Гери
Добре, но преди това каква е процедурата. В смисъл че преди това трябва да се направи нещо друго нали?
- Bory
Отивате в архива и си вземате изпълнителен лист за присъдената издръжка, след това при съдия изпълнителя се образува изпълнително дело. Добре е да се обърнете към адвокат за изготвяне на молбата до съдия изпълнителя.
Освен това вече отново можете да се обърнете и към прокурора да му търси наказателна отговорност по чл. 183от НК.
Освен това вече отново можете да се обърнете и към прокурора да му търси наказателна отговорност по чл. 183от НК.
- maria01
- Потребител
Kolko vreme trae zialata prozedura? Az sled 10 dni shte si vzema izpalnitelnia list i sled tova otivam pri sadia izpalnitel, do tuk vsichko mi e iasno , no sled tova kolko vreme shte triabva da chakam , barzo ili bavno se pidvijvat neshtata?
Blagodaria Vi predvaritelno i veseli praznici
Blagodaria Vi predvaritelno i veseli praznici
- svetla01
според зависи ако таткото работи и му знаете и асреса ще му запорирате заплатата до месец ще получите издръжката , ако обаче не успеете да го откриете ,не работи или не знаете къде работи , ако няма и имущество не мога да ви отговоря колко ще трае всичко накрая може да се стигне да получавате издръжка от общината с две думи според зависи от случая
- donna2
- Потребител
Bivchiat mi saprug e v chujbina .Tam e zadarjan i shte ima prisada, az shte otida pri sadia izpalnitel tochno za da moga ot obshtinata da poluchavam izdrajkata za dezata . Moje bi triabvashe da utochnia . I vaprosa mi beshe ot kolko vreme se chaka za izdrajkata ot obshtinata. I oshte neshto da popitam kak moga da vzema palnomoshtno za zadgranichni pasporti na dezata i razreshenie za ivejdane ot stranata .
Blagodaria ti
Blagodaria ti
- svetla01
първо ако ще искате издръжка от общината говорете със съдия изпълнителя той ще ви обясни най добре как стоят нещата със съответната община /в смисъл бавят ли се парите или не /
по втория въпрос след като съпруга ви е задържан в чужбина не зная как ще се развие въпроса с българското посолство там ,пълномощното и декларацията следва да се заверят от българския консул , мисля че няма проблем той да се обърне към консула за тая услуга /е предполагам че ще е по-трудно тъй като е в ареста/
другия вариянт е да водите дело в България , завеждате иск по чл.72 от СК , съдът ще реши въпроса относно паспарта и ще разреши излизането извън страната на децата
по втория въпрос след като съпруга ви е задържан в чужбина не зная как ще се развие въпроса с българското посолство там ,пълномощното и декларацията следва да се заверят от българския консул , мисля че няма проблем той да се обърне към консула за тая услуга /е предполагам че ще е по-трудно тъй като е в ареста/
другия вариянт е да водите дело в България , завеждате иск по чл.72 от СК , съдът ще реши въпроса относно паспарта и ще разреши излизането извън страната на децата
- donna2
- Потребител
Упражняване на родителските права и задължения
Чл.72. Родителските права и задължения се упражняват от двамата родители заедно и поотделно. При разногласие между тях спорът се решава от районния съд след изслушване на родителите и ако е необходимо, на детето. Решението може да се обжалва по общия ред.
Чл.72. Родителските права и задължения се упражняват от двамата родители заедно и поотделно. При разногласие между тях спорът се решава от районния съд след изслушване на родителите и ако е необходимо, на детето. Решението може да се обжалва по общия ред.
- donna2
- Потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|