Здравейте!
Бихте ли ми дали отговор съобразно вашата практика. В какви случаи при едно дело родителските права се дават на бащата? Имали ли сте подобни случаи и при какви условия?
В момента водя такова дело с бившия си съпруг, който претендира за родителските права. Детето живее при мен откакто сме разделени, имам добри доходи, както и жилище. Детето е момиче на 6 години.
- Дата и час: 26 Ное 2024, 22:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
родителски права на бащата
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
За да се предоставят родителски права на бащата/още повече,че в случая става въпрос и за момиче/,то майката следва да не е в състояние да изпълнява родителските си задължения и да не полага грижи да детето.Тя или трябва да е с някакво психично заболяване,или да не се грижи за детето, или да има аморално поведение и куп още такива обстоятелства.Не се тревожете! Оставете го да се пъне пред съда! УСПЕХ!
- галина
А той не може ли с помощта на платени свидетели да ме изкара с аморално поведение? И какво по-точно значи "не се грижи". Мотивът, с който той иска тези права е, че "майката няма възможност да се грижи за детето, защото много работи и има безброй извънбрачни връзки". От което естествено ужасно ме заболя, но повече ме притеснява, че всякак ще се опита да ме очерни. Притеснява ме и намесата на отдела за закрила на детето, защото покрай работата си съм се убедила, че те са една напълно излишна служба, която повече вреди, отколкото помага, но пред която той ще рони сълзи и ще играе театър. Съдът съобразява ли се със становището на този отдел?
- Гост
Не слагайте коня пред каруцата! Няма да получи правата/разбира се ако не отговаряте на споменатите критерии/.А що се отнася до социалните служби,съгласно ЗЗкД/закон за закрила на детето/ ТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЕ ПРИЗОВАВАТ,КАТО ИЗГОТВЯТ ДОКЛАД И БИВАТ РАЗПИТВАНИ В СЪДА.Не намесвайте тук т.нар."кошаревски свидетели",тъй като те тук няма да успеят.Вие също ще водите свидетели,за да бъдат разпитани.ХАЙДЕ ПО-ВЕДРО!
Не действайте сама, а си наемете АДВОКАТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Не действайте сама, а си наемете АДВОКАТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- галина
i ako ste v edin grad s tvoia saprug. negoviat advokat shte posnava tvoiat advokat. i nali sa kolegi,mogat da si napraviat sporasomenie koi ot vas dvamata dava poveche pari-ti ili saprugat ti, sashtoto advokatite sa protivnizi v sadebnata sala,no isvan rabotno vreme si piat saedno kafeto... ti snaesh kak sa neshtata natatak.Ne iskam da te plasha,no tova se sluchi na men.Pojelavam ti uspeh.
- kristalnosini_ochi
Sigorno niama i da poviarvash,dori ednata ot moite svidetelki svidetelsvashe sreshtu men,koeto vaobshte ne ochakvah.A sa ocherniane na deloto mi doidoha hora koito se kalniaha che me posnavat i nagovoriha mnogo loshi neshta sreshtu men.Iskam samo da te podgotvia da obmislish i dvata ishoda po deloto koito moje da se sluchat . Nikoi nemoje da garantira 100% sigurno spechelvane na deloto.Prosto triabva da se saredish s mnogo tarpenie i nervi.Badi silna i ne se doveriavai na vseki, sashtoto barso isticha informazia do protivnata strana,osobenno ot semeini priateli,koito uj vsimat tvoia strana.Jelaia ti uspeh ot vse sarze.Da ti e jivo i sdravo deteto.
pishi mi ako iskash: kristalnosini_ochi@abv.bg
pishi mi ako iskash: kristalnosini_ochi@abv.bg
- kristalnosini_ochi
Родителски права на бащата
Да,има такива случаи и аз съм един от тях.Аз спечелих родителските права над дъщеря ми и не само това.ЛИШИХ И БИВШАТА СИ СЪПРУГА ОТ ТЯХ.Ако някой желае,нека ми пише на e-mail :velinadi@mail.bg Ще помогна с каквото мога.Но искам да предупредя - не съм адвокат!!!
- vel
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|