искам да попитам какви са правата на майката, в случай, че се раздели с бащата.
Т.Е. живея на семейни начала с бащата на детето ми, без сключен брак, но поради несходство в характерите ще се стигне до раздяла с бащата на детето ми. Бащата е вписан като такъв в акта за ражданеВъпросите са ми следните:
1. Може ли да ми отнеме детето
2. Как се уреждат срещите с детето
3. Как се урежда издръжката на детето
4. Какви документи са нужни за уреждането на този спор
Благодаря предварително за съдействие.
- Дата и час: 02 Дек 2024, 14:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Развод, дете
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Развод, дете
Последна промяна regina на 22 Ное 2005, 16:26, променена общо 1 път
- regina
- Нов потребител
Естествено, че става по съдебен ред. Има и ред други въпроси, напр: бащата вписан ли е като такъв в акта за раждане или нел Това е от съществено значение. За да вземе детето, бащата трябва да заведе дело за родителски права , а останалото, както вече писах се решва по съдебен ред, като интерес от завеждане на делото има майката.
- v
Gospojo bashtata ima tolkova prava varhu deteto kolkoto i vie. I dori da se razdelite s bashtata(da ne jiveete s nego) tova ne ozna4ava vse oshte da go lishite ot roditelski prava.Kogato roditelite ne jiveiat zaedno(iasno e 4e niama kak deteto da jivee s dvamata roditeli). V tozi slu4ai vseki ot roditelite moje da povdigne isk po 4l,al=2 ot Semeinia kodeks.Raionnia sad shte reshi pri kogo da jivee deteto.Ako ne ste dovolna ot reshenieto na raionnia sad moje da go objalvate pred okrajnia. Ako imate sporove ne samo za tova pri kogo da jivee deteto a i otnosno uprajniavaneto na roditelskite prava togava mojete da zavedete isk po 4l=72 ot Semeinia kodeks.
I v dvata slua4ia sada shte opredeli v reshenieto si rejim na li4ni otnoshenia na roditelia pri kogoto deteto ne e. Vsiaka ot stranite e dlajna da spazva reshenieto na sada.Nai dobre e da ne stigate do sad a razdeliaiki se sas priatelia si da se razberete kato tsivilizovani hora
kasmet
I v dvata slua4ia sada shte opredeli v reshenieto si rejim na li4ni otnoshenia na roditelia pri kogoto deteto ne e. Vsiaka ot stranite e dlajna da spazva reshenieto na sada.Nai dobre e da ne stigate do sad a razdeliaiki se sas priatelia si da se razberete kato tsivilizovani hora
kasmet
- neznaiko
Regina, съветвам Ви да се обърнете към адвокат по семейно право, той най-добре ще Ви разясни всичко което Ви, интересува по въпроса.
Мисля, че с въпросите си тук, до колегите юристи искате, да си спестите ако мога да го нарека така този "разход" за Вас , за адвокат.
Съжалявам, но цялата тази процедура се извършва по съдебен ред, и всеки един адвокат е запознат с нея.
Мисля, че с въпросите си тук, до колегите юристи искате, да си спестите ако мога да го нарека така този "разход" за Вас , за адвокат.
Съжалявам, но цялата тази процедура се извършва по съдебен ред, и всеки един адвокат е запознат с нея.
- dess_74
- Потребител
taka e - iskam da razbera vazmojno li e da mi napravio problemi po otno6enie na deteto.
6to se otnasia do tova dali 6te si nameria advokat...sigurno 6te se stigne do tam, no ne mi se iska, pak i tova si e li4no moi izbor.
zatova iskam da bada dobre zapoznata s procedurite, v slu4ai 4e se stigne do spor da znam kakvo da predpriema.
6to se otnasia do tova dali 6te si nameria advokat...sigurno 6te se stigne do tam, no ne mi se iska, pak i tova si e li4no moi izbor.
zatova iskam da bada dobre zapoznata s procedurite, v slu4ai 4e se stigne do spor da znam kakvo da predpriema.
- regina
- Нов потребител
За да се запознаете с процедурите както ги наричате Regina, ще Ви посъветвам да прочетете СК за целта.
- dess_74
- Потребител
Съвсем накратко при предявяване съдебен иск и двамата родители имат право и могат да установят възможността си да полагат грижи за детето и да им бъдат присъдени родителските права. Всичко зависи от събраните в хода на делото доказателства- полагани до момента грижи и възможности за издръжка и отглеждане на детето- жилище, доходи, постоянна работа, положително отношение към детето и на него към този родител, последното предполагам, се досещате, че се доказва със свидетели. Съдебната практика е по- често малки деца и момичета да бъдат "присъждани" на майката, но има и обратни на тази практика случаи, зависи от Вас, доказателствата и адвоката Ви. Другият родител, на когото не са присъдени род. права, обикновено бива осъден да заплати издръжка. Практиката на съдилищата за жалост най- вече на майките, които най- често отглеждат децата в подобни ситуации, е определяне доста малък размер на издръжките. Най- високият такъв, който съм постигала е 100.00 лв. и то при баща, притежаващ фирма, собственик на фурна. Що се отнася до документите може да Ви ги изготви само юрист, тъй като едва ли можете сама да си напишете исковата молба, да подготвите приложенията към нея и доказателствата, необходими за съда.
- Гост
Дали ще участва или не, дали ще дава безплатен съвет или не, не смятате ли, че това е въпрос на личен избор.
И не смятам, че участието в който и да е било форум се свежда до даването на напътсвия и съвети а ив участието в различните дискусии повдигани тук.
Що се отнася до тона, целта ми не е заяждане.
И не смятам, че участието в който и да е било форум се свежда до даването на напътсвия и съвети а ив участието в различните дискусии повдигани тук.
Що се отнася до тона, целта ми не е заяждане.
- dess_74
- Потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|